Sahte içki alarmı: 2024’te 4 milyon litre, 47 ölü

2024 Yılında 4 Milyon 264 Bin 679 Litre Sahte ve Kaçak İçki Ele Geçirildi!

Devletin Alkol Politikalarını İzleme Platformu’nun son verilerine göre, geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda 4 milyon 264 bin 679 litre sahte ve kaçak içki ele geçirildi. Bu durum, maalesef 47 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Platformun koordinatörlerinden Çağın Eroğlu, verilere ilişkin olarak “Yasal bir tüketim ürünü olan alkolün, ideolojik olarak makbul olmayan bir ürün olarak görülmesi ve bu nedenle bu yaşam tarzını benimseyen insanların kanun ve ekonomi tarafından karaborsaya itilmesi kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.” açıklamasında bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Vatandaşlar, erişimde zorluk yaşadıkları hem alım gücü hem de vergi politikaları sebebiyle karşılaştıkları bu durumu aşmanın yolunu, kaçak içki üretiminde ve bu yolla para kazanmada bulmuşlardır.”

Related Posts

Pervin Buldan: Bir iki gün içinde PKK kongresinin kararlarını bekliyoruz

DEM Parti milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi terör örgütü PKK’nın kongre kararlarının bir-iki gün içinde açıklanmasını beklediklerini söyledi.

‘Bütün bilgilerimiz ABD konsolosunun elinde!’

ABD Ankara Konsolosluğu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım büyük tepki topladı.

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir