Sahte içki alarmı: 2024’te 4 milyon litre, 47 ölü

2024 Yılında 4 Milyon 264 Bin 679 Litre Sahte ve Kaçak İçki Ele Geçirildi!

Devletin Alkol Politikalarını İzleme Platformu’nun son verilerine göre, geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda 4 milyon 264 bin 679 litre sahte ve kaçak içki ele geçirildi. Bu durum, maalesef 47 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Platformun koordinatörlerinden Çağın Eroğlu, verilere ilişkin olarak “Yasal bir tüketim ürünü olan alkolün, ideolojik olarak makbul olmayan bir ürün olarak görülmesi ve bu nedenle bu yaşam tarzını benimseyen insanların kanun ve ekonomi tarafından karaborsaya itilmesi kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.” açıklamasında bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Vatandaşlar, erişimde zorluk yaşadıkları hem alım gücü hem de vergi politikaları sebebiyle karşılaştıkları bu durumu aşmanın yolunu, kaçak içki üretiminde ve bu yolla para kazanmada bulmuşlardır.”

Related Posts

300 yıllık kayıp hazine bulundu: Altın çağın en büyük serveti

Hazine taşıyan ve 1721’de korsanlar tarafından batırılan tarihi gemi, Madagaskar açıklarında bulundu.

Görevden uzaklaştırılan Tutdere’den ilk açıklama!

Görevinden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sosyal medya medya hesabından “Asla şaşmayacağız!” ifadelerini kullandı.

Yargıtay, TTB önceki dönem Merkez Konseyi’nin görevden alınması kararını bozdu

Türk Tabipleri Birliği (TTB) önceki dönem Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına ilişkin yerel mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kararın usul yönünden hatalar içerdiğine hükmederek davanın yeniden görülmesini istedi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Grok açıklaması: İçerik sağlayıcılarının sorumluluğu vardır

Adalet Bakanı Tunç’tan Grok açıklaması: İçerik sağlayıcılarının sorumluluğu vardır

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti