‘Ateşkes, 15 aydır yılmadan direnen Filistin halkının başarısıdır’

Gazze Şeridi’nde İsrail ve Hamas Arasında Ateşkes Anlaşması Sağlandı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri devam eden saldırılarına son vermek amacıyla Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşması sağlandı. ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmeler sonucunda Gazze’yi yöneten İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile İsrail arasında varılan mutabakat, 19 Ocak’tan itibaren uygulanacak.

Ateşkes anlaşması sonrasında Saadet Partisi (SAADET) Genel Başkanı Mahmut Arıkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gazze’nin mücahitlerini tebrik ederek, “Binlerce şehit vererek dahi siyonist İsrail’e karşı kararlı bir duruş sergileyen Gazze’nin mücahitleri, şimdiye kadar gösterdikleri direnişle onurlu bir mücadeleye imza atmıştır. Gazze, yalnızlığına rağmen asla pes etmemiştir ve insan hakları konusundaki çifte standartları ortaya çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki Hamas liderleri İsmail Haniye ve Yahya Sinvar’ı da rahmetle anan Arıkan, “Bu zorlu mücadele sürecinde şehit olan tüm mücahitleri ve özellikle İsmail Haniye ve Yahya Sinvar’ı minnetle yad ediyorum. Yaşasın Gazze, Yaşasın Özgür Filistin” diyerek duygularını dile getirdi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan ise Gazze’deki ateşkesin, 15 aydır süren Filistin halkının kararlılığının bir sonucu olduğunu belirterek, “Bu ateşkesin, Gazze ve tüm Filistin topraklarında kalıcı ve adil bir barış anlaşmasıyla sonuçlanmasını umuyorum. Bu korkunç soykırımda yaşamını yitirenleri bir kez daha rahmetle anıyor, Gazze’deki insanlık dramını dünya kamuoyuna duyuran herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde paylaşımda bulundu.

(SOSYAL MEDYA)

Related Posts

YTB, Gurbetçilerin Sorunlarına Çözüm Üretiyor

YTB Başkanı Turus, Avrupa’daki Türklerin sorunlarını çözmek ve Türkiye’ye girişlerini kolaylaştırmak için çalıştıklarını belirtti.

Ayvalık’tan Zeytinli Türk Kahvesi

Ayvalık’ta yenilikçi zeytinli Türk kahvesi, hem lezzeti hem sağlığa faydasıyla dikkat çekiyor.

Erzincan’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Erzincan’da Tofaş otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 2’si çocuk 3 kişi yaralandı.

800 yıllık gelenek: Ağaç kesmeden odun üretiyorlar

Japonya’da doğayla uyum içinde geliştirilen ve tam 800 yıldır uygulanan ilginç bir ormancılık yöntemi yeniden gündemde: Daisugi. Bu sürdürülebilir teknik sayesinde ağaçlar kesilmeden odun elde edilebiliyor.

Daltonların üst düzey yöneticisiydi: Yurt dışında kanlı infaz!

Daltonlar çetesinin yöneticilerinden Caner Koçer’in İspanya’da silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldüğü öne sürüldü.

Keçiören’de 2. Taha Akgül Karakucak Güreşleri Şöleni Düzenlendi

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, karakucak güreşlerinin önemini vurgulayarak, Türk kültürünü yaşatmak için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Bu yılki etkinlikte 2 bin 200’ün üzerinde güreşçi yarışıyor.