Yediği kumpirden zehirlenen kadın öldü: Örneklerden salmonella çıktı, işletme sahibi tutuklandı

İzmir Buca’da bir işletmede kumpir yiyen ve zehirlenen bir kadının ölümüyle sonuçlanan olayın ardından iş yeri sahibi tutuklandı.

AA ve DHA’nın bildirdiğine göre İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Aralık 2024 tarihinde Buca’da bulunan bir mekanda kumpir yedikten sonra hastalanan ve kısa sürede hayatını kaybeden 60 yaşındaki Servet Polat’ın ailesinin şikayeti üzerine soruşturma başlattı.

Polis, N.D’nin işletmesinde kumpir yedikten sonra başka müşterilerin de benzer semptomlar göstererek hastanelere başvurduğunu tespit etti. Zehirlenen kişilerin kimlikleri belirlenerek şikayetleri alındı.

İş yeri sahibi N.D. gözaltına alındı ve çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan tutuklandı.

KUMPİRDE SALMONELLA BULUNDU, – OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Öte yandan, Servet Polat’a yapılan otopsi sonucunda ölüm nedeninin belirlenmesi için alınan numunelerin incelenmesi ve otopsi raporu çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Tarım Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ve olay yeri inceleme ekipleri, işletmede kullanılan malzemelerden alınan numunelerde salmonella bakterisi tespit etti.

ANNE, KIZI VE TORUNU ZEHİRLENDİ

Buca’da yaşayan Bahar Zeyrek, annesi Servet Polat ve 11 yaşındaki oğlu Gökhan Zeyrek, 28 Aralık’ta Efeler Mahallesi’nde bulunan bir işletmede kumpir yiyerek rahatsızlandı. Aile, kusma ve ishal belirtileriyle hastaneye başvurdu ve tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Ertesi gün, rahatsızlıkları devam eden aile üyeleri tekrar hastaneye giderek tedavi gördü ve taburcu edildi. Ancak 2 gün sonra evde dinlenen Servet Polat tuvalette baygın halde bulundu.

Aile üyeleri, yaşadıkları olayın ardından işletme hakkında şikayetçi oldu.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Duvarın arasından 150 milyon TL çıktı

Yaşlı bir adamın ölümü sonrası evinde yapılan incelemeler, tarihe geçecek bir keşfe sahne oldu. Hayatını mütevazı bir şekilde sürdüren yaşlı adamın yıllar boyunca biriktirdiği nadir altın para koleksiyonu, bir duvarın arkasına gizlenmiş şekilde bulundu.

Trabzon’da sınava geç kalan öğrenciyi polisler yetiştirdi

Trabzon’da, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumuna geç kalan öğrenciyi polis ekipleri okula motosikletle yetiştirdi.

Trump ve Putin telefonda görüştü

Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesinde İsrail ile İran arasında arabuluculuğa hazır olduğunu belirtildi

Narin Güran cinayetinde gerekçeli karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili 12 sanıkla suça sürüklenen 3 çocuğun davasında gerekçeli karar açıklandı.

Van’da evde çıkan yangında bir çocuk hayatını kaybetti

Van’da bir evde çıkan yangında 14 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Orta Doğu’yu karıştıran çatışma Türkiye sınırına kadar geldi: İsrail İHA’lar ile saldırdı

İran, kuzeybatıdaki Salmas kenti yakınlarında hava sahasını ihlal eden İsrail’e ait insansız hava araçlarını (İHA) düşürdüğünü açıkladı. Salmas bölgesi, Türkiye sınırına yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Olayla ilgili İsrail makamlarından …