TÜHİS, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Heyetleri İlk Toplantıyı Gerçekleştirdi
Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ temsilcileri, TÜHİS Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeler gerçekleştirildi.
Toplantının ardından TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağar, 600 bin kamu işçisi adına yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, birçok hak ve menfaatin tartışıldığını vurgulayarak, alınan tekliften hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.
Ağar, yapılan teklifin kendileri için kabul edilemez olduğunu ve müzakerelerin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, enflasyonun işçi ücretlerine bağlanmasının doğru olmadığını söyleyerek, kamu işçilerinin moralinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Çukutli ise teklifi yetersiz bulduklarını ve taban ücret konusunda beklentilerinin karşılanmadığını belirtti.
HAK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu’nun bir araya gelerek teklifi değerlendireceğini ve yol haritasını belirleyeceğini aktaran Çukutli, sürecin haziran ayında sona ermesini beklediklerini dile getirdi. Hükümetin enflasyon hedefleri doğrultusunda teklif sunulup sunulmadığı sorusuna ise Çukutli, bu doğrultuda bir teklif almadıklarını ve işçilere verilen oranın enflasyonu etkilemeyeceğini ifade etti.