Uzmanlar uyarıyor dikkatli olun! Piyasaya sarı zehir saçıldı! Fiyatlar yükselince ayar kaçtı!

Altın Fiyatları Rekor Seviyeye Ulaştı: Dikkat Sahte Altın Tehlikesi!

Son günlerde güvenilir liman olarak görülen altın, ABD’nin ek vergi tarifelerini 90 gün askıya alacağını duyurmasıyla rekor kırdı. Altın piyasası tarihi zirvelerine çıkarken, yatırımcılar ve düğün takısı almak isteyenler altın fiyatlarını yakından takip ediyor.

Altının barındırdığı düşük risk nedeniyle talep her geçen gün artıyor. Ancak artan talep beraberinde sahte ve düşük ayarlı altınların piyasaya sürülmesini getiriyor. Kuyumcular, son dönemlerde sahte ve düşük ayarlı altın miktarında belirgin bir artış yaşandığını belirtirken, İzmir’de bu duruma dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi.

Kuyumcu esnafı, 15 dakikalık vitrin karartma eylemi gerçekleştirirken, denetimsizlik ve cezasızlığa vurgu yapıldı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altınların artışı konusunda uyarılarda bulunarak, güvenli alışverişin önemine dikkat çekti.

Palandöken, “İnsanların yastık altı birikimleri, ölüm kalım parası olarak sakladığı altınlar, bugün bazı gözü dönmüş sahtekarların hedefi haline geldi. Güvenli alışveriş, sertifikası olan, gramajı belli, sizi tanıyan ve sizin de tanıdığınız esnaftan yapıldığında mümkündür” dedi.

“Ciddi Riskler Söz Konusu” – Palandöken Uyardı

Palandöken, altın fiyatlarının yükselmesiyle sahte altın miktarının arttığını belirterek, “Sahte altın, düşük ayarlı altın ya da internet üzerinden elde edilen altınlar çok ciddi riskler taşıyor” şeklinde konuştu. Düğün sezonunun yaklaşması ve ekonomik risklerin artması, altına olan talebi arttırırken, piyasaya çok fazla sahte altın sürüldüğünü ifade etti.

Kuyumcu esnafının tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, “Sahtekarların oyununa gelmemek için dikkatli olunmalı. Altın alışverişlerinde her zaman tedbirli olunmalı” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Yasaklara karşı 925 ayarlık tasarruf

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Başkan Mehmet Sekmen’in konuklarına hediye etmesi için 831 adet 925 ayar gümüş set aldı. Altı ay içinde belediyenin kasasından 3.4 milyon lira çıktı.

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve geçen haftaya göre yaklaşık 9 milyar dolar artış gösterdi. Toplam rezervlerde ise artış yaklaşık 10 milyon dolara ulaştı.

Kırmızı et üreticileri karantina sonrası harekete geçti! Fiyatlarda dikkat çeken değişim

Ülkemizde baş gösteren şap hastalığı yurt çapında tüm hayvan pazarlarının kapatılmasına yol açtı. Hastalık nedeniyle üreticiler de hayvanlarını erkenden kesime gönderince et fiyatlarında artış durdu, hatta düşüşler gözlendi. İşte detaylar…

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.