Uzmanı uyardı: Yetersiz yağış nedeniyle kış kuraklığı kapıda

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Kış Kuraklığı Uyarısı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, ülkemizin yağış eksikliği nedeniyle kış kuraklığı tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Demir, yaşanan yağış azlığının etkilerini görmediğimizi ve kar yağışının yeterli olmadığını ifade etti.

Yağış miktarındaki azalmanın kış kuraklığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Demir, önümüzdeki günlerde durumun devam etmesi halinde ocak ayının ilk yarısında da aynı şekilde devam edeceğini öngördü. Uzmanlar tarafından da tartışılan bu durum, ülkemizin su varlığında ciddi azalmalara neden olmaktadır.

Prof. Dr. Yusuf Demir, uluslararası meteoroloji müdürlüklerinin 2025 yılı için önemli uyarılarda bulunduğunu belirtti. Bu uyarılara göre, dünya genelinde su sıkıntısının artacağına dikkat çekildi. Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün arttığı bir dönemde, yerel yönetimlerin acil eylem planları hazırlamasının gerekliliği vurgulandı.

Su Yönetiminde Önlemlerin Alınması Zorunludur

Prof. Dr. Yusuf Demir, kış kuraklığı ve su sıkıntısını önlemek için alınması gereken önlemlere dikkat çekerek, tarım ve sanayideki su tüketiminin planlı bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Halkın su kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi ve yerel yönetimlerin acil eylem planları oluşturması gerektiğine vurgu yaptı.

Çiftçilere de büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Demir, suyu verimli kullanmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı. Özellikle yer altı sularına olan olumsuz etkilerin azaltılması için gerekli çalışmaların acil bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Related Posts

TSK’dan ihraç edilen Ebru Eroğlu zorda

30 Ağustos 2024’te Kara Harp Okulu mezuniyetinde ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attığı için ihraç edilen dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu’nun hala işsiz olduğu ortaya çıktı. Diğer dört ihraç edilen teğmen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınırken, İstanbul’da ailesiyle yaşayan Eroğlu iş bulmakta zorlanıyor.

Denizli’de Aile Cinayeti

Çevik kuvvet polisi, eşini ve iki çocuğunu öldürüp intihar etti. Olayın nedeni bunalım.

Husumet kanlı bitti: 1 ölü, 2 yaralı

Eskişehir’de aralarında husumet olduğu belirtilen iki grup arasında çıkan kavgada silah kullanıldı. 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Dünyanın en büyük bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Güney Amerika ülkesi Şili’de, 4.2 deprem nedeniyle dünyanın en büyük yeraltı bakır madeni “El Teniente”de göçük meydana geldi. 6 işçi hayatını kaybetti, 9 işçi yaralandı.

Kasımpaşa’dan hücum hattına transfer: Pape Habib Gueye!

Kasımpaşa, son olarak İskoçya Ligi ekiplerinden Aberdeen’da forma giyen Pape Habib Gueye’yi kadrosuna kattığını açıkladı.

Büyükşehir’den yangın noktalarını anlık gösteren sistem

Çevresel gürültü ölçümleri yapılıyorBursa’nın daha sağlıklı ve daha yeşil olması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi; havası ve suyu temiz bir kent için teknoloji kullanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda hava kirliliği …