Son Dakika… Yazarımız Murat Ağırel ve Gazeteci Timur Soykan adli kontrolle serbest bırakıldı

‘Malvarlığı Aklama’ Soruşturması Kapsamında Flash TV Sahibi Erkan Kork’un Avukatları Şikayet Etti, Ağırel ve Soykan Gözaltına Alındı

Flash TV sahibi Erkan Kork’un malvarlığı aklama soruşturması kapsamında daha önce tutuklanmasının ardından, avukatların şikayeti üzerine gazeteci Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltına alındı ve adliyede dosya üzerinden tutuklamaya sevk edildi.

Ağırel ve Soykan’ın ‘tehdit’ ve ‘şantaj’ suçlamalarıyla hakimliğe sevk edildiği öğrenildi.

Tutuklamaya Sevk Gerekçesi Avukatlara Verilmedi

Ancak, CHP Şanlıurfa Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun belirttiğine göre, tutuklamaya sevk gerekçesi avukatlara verilmedi, bu durum tepkilere neden oldu.

Öte yandan, saat 20:20’de başlayan duruşmada, Milletvekilleri ve gazetecilerin eşlerinin alınmadığı, gazeteci Murat Ağırel ve Timur Soykan için kararın beklenmekte olduğu öğrenildi.

Savunmalar Sonuçlandı

Murat Ağırel’in savunmasının ardından duruşmaya ara verildi ve Timur Soykan da savunmasını yaptıktan sonra duruşmaya yeniden ara verildi.

Karar Verildi

Duruşmada ifadeler alındıktan sonra, gazeteci Murat Ağırel ve Timur Soykan haftada üç imza atma ve yurt dışına çıkış yapmama şartıyla adli kontrol altına alındı.

Ne Olmuştu?

Gazeteci Murat Ağırel ve Timur Soykan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Flash Haber TV televizyon kanalının devri ve satın alınması sürecinde “tehdit” ve “şantaj” iddialarıyla ilgili gözaltı kararı alınmış, bu kapsamda iki gazeteci sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Arama ve el koyma kararı sonrasında, Ağırel ve Soykan’ın evlerinde bilgisayar kasası, hard disk, laptop gibi dijital materyallerin incelendiği bildirilmişti.

Related Posts

Tarlada başlayan yasak aşk, tarlada bitti

Edirne’nin Havsa ilçesinde tarlada başından vurulmuş halde bulunan 29 yaşındaki Semra Çelik’in katil zanlısı Zeki Doğan, Osmaniye’de yakalandı. Evli ve 3 çocuk sahibi olan ikilinin bir süredir ilişki yaşadığı, Çelik’in “geri dönmek istiyorum” demesi üzerine Doğan tarafından tartışma sonrası öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dilan Çıtak Adliyeye Sevk Edildi

Bodrum’da polise direnerek kaçmaya çalışan şarkıcı Dilan Çıtak, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yargıtay’dan HKP liderine kötü haber! Nurullah Efe’nin genel başkanlığı düşürüldü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Efe’nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan aldığı 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasının kesinleştiğini belirterek, Efe’nin kurucu üyeliğinin, parti üyeliğinin ve yöneticiliğinin sona erdiğini açıkladı.

Ülkede dev örümcek alarmı! Binlercesi yer altından çıkıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin beş eyaletinde önümüzdeki haftalarda binlerce tarantulanın yer altından çıkarak çiftleşme yürüyüşüne başlaması bekleniyor. Kaliforniya, Colorado, Kansas, New Mexico ve Teksas’ta yaşayanlar ile bölgeyi ziyaret edecek olanlar, ağustos ve ekim ayları arasında bu dev örümceklerle karşılaşabilir.

CHP’li Taşer’den iktidara ‘uçak’ tepkisi

CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, Bursa’nın Harmancık ilçesindeki yangın bölgesinden, “Gece görüşlü yangın söndürme uçakları olmadan bu felaketi nasıl durduracağız? Makam uçakları alırken geceyi unuttular” diyerek tepki gösterdi.

AKP’li başkanın sendika zorbalığı!

Şanlıurfa Akçakale’de AKP’li Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın, işçileri yandaş sendikaya zorla geçirmeye çalıştığı iddia edildi. Direnenler ya görevden alındı ya da işten atıldı.