Silivri’de ‘Adnan Oktar’ krizi: Diğer tutukluların avukatları boş kabin bulamıyor

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne (AOSSÖ) yönelik ‘güncel yapılanma’ ve ‘kaçakçılık’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kara para aklama’ suçlarından açılan davalar İstanbul’da devam ediyor.

Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre Oktar, bu nedenle hükümlü olarak bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden geçici olarak Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Yaklaşık 1 aydır Silivri’de bulunan Oktar, yeni davalarda tutuklu sıfatıyla yargılanıyor.

Hükümlülere yönelik kısıtlamaların uygulanmadığı Oktar, ve AOSSÖ üyeleri nedeniyle Marmara Cezaevi’nde görüş krizi yaşanıyor.

GEÇİCİ OLARAK SİLİVRİ’YE GETİRİLDİ

‘Suç örgütü kurma ve yönetme’, ‘cinsel istismar ve cinsel saldırı’, ‘eğitim öğretim hakkının engellenmesi’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ gibi suçlardan 8 bin 463 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onanan Oktar, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaları nedeniyle Van’dan İstanbul’a getirildi.

2018 yılında örgüte yönelik düzenlenen operasyondan bu yana cezaevinde olan Oktar, hüküm giydiği davadan infazı için Van’daki cezaevinde tutuluyordu. İstanbul’daki diğer davaları için Van’dan nakli yapılan Oktar, duruşma dışındaki vaktini avukat görüşüyle geçiriyor.

SUAT TOKTAŞ, SELÇUK KOZAĞAÇLI, AHMET ÖZER…

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer gibi isimlerin tutuklu olarak bulunduğu Marmara 9 No’lu Cezaevi’nde tutulan Oktar’ın ve örgüt üyelerinin uzun süren görüşleri nedeniyle, cezaevinin diğer sakinleri avukat görüşlerini yapamıyor.

Cezaevine gelen uluslararası heyet üyeleri de, saatler süren bekleyiş nedeniyle görüş yapamadan ayrılmak zorunda kalıyor.

Yaklaşık 2 bin nüfuslu cezaevinde avukatlar için 11 görüş kabini bulunuyor. Cezaevinde görev yapan infaz koruma memurlarının da durumdan şikayetçi olduğu öğrenilirken, Oktar’a haftada 3 gün avukat görüşü kısıtlaması getirildiği belirtiliyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayrak çağrısı Bağcılar’da karşılık buldu

Terörsüz Türkiye sürecinde kritik bir dönüm noktası yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında önemli mesajlar verdi. Terör örgütünün kendini …

Çeşme’de korkutan yat yangını! Küle döndü

Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’ndeki bir marinada bağlı bulunan motoryatta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Motoryat kullanılamaz hale geldi.

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

300 yıllık kayıp hazine bulundu: Altın çağın en büyük serveti

Hazine taşıyan ve 1721’de korsanlar tarafından batırılan tarihi gemi, Madagaskar açıklarında bulundu.

Görevden uzaklaştırılan Tutdere’den ilk açıklama!

Görevinden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sosyal medya medya hesabından “Asla şaşmayacağız!” ifadelerini kullandı.