Saadet’ten iktidara yanlıştan dönün çağrısı

ANKARA (İGFA) – Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye’de görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için devletin politikalarını geliştirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Yapılan Özel Tüketim Vergisi Kanunu değişikliğiyle, engellilere ÖTV’siz araç hakkı tanındığını ancak bu haktan 10 yılda bir yararlanılabileceğini ve aracın yüzde 40 yerli olma şartı getirildiğini hatırlatan Arıkan, bu düzenlemeyi eleştirdi ve “Bu düzenleme, engellilerin üretime katkı sağlayamaması, sosyal hayattan uzaklaşması ve tüketen bir toplum haline gelmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle iktidara yanlıştan dönme çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Ekonomik olarak zorlu günler geçiren vatandaşlara da dikkat çeken Arıkan, kira artışının yüzde 58, gıda enflasyonu ve yeniden değerleme oranının yüzde 43 olduğunu ancak emekli aylıklarına yüzde 15,75, memur maaşlarına yüzde 11,55, asgari ücrete ise yüzde 30 zam yapıldığını belirtti.

“Bu adaletsizlik demektir. Asgari ücret 22 bin lira, açlık sınırı da 22 bin lira. Bu durum hiçbir ülkede kabul edilemez.” diyen Arıkan, endişelerini dile getirdi.

Saadet Partisi Twitter Hesabı

“Toplumsal Mutabakatla Yürütülmesi Önemli”

DEM Parti heyetiyle yaptıkları görüşmeyi hatırlatan Arıkan, sürecin MHP tarafından basın üzerinden ve DEM Parti tarafından yüz yüze yürütülmesine dikkat çekerek, sürecin şeffaf ve toplumsal mutabakatla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayrak çağrısı Bağcılar’da karşılık buldu

Terörsüz Türkiye sürecinde kritik bir dönüm noktası yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında önemli mesajlar verdi. Terör örgütünün kendini …

Çeşme’de korkutan yat yangını! Küle döndü

Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’ndeki bir marinada bağlı bulunan motoryatta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Motoryat kullanılamaz hale geldi.

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

300 yıllık kayıp hazine bulundu: Altın çağın en büyük serveti

Hazine taşıyan ve 1721’de korsanlar tarafından batırılan tarihi gemi, Madagaskar açıklarında bulundu.

Görevden uzaklaştırılan Tutdere’den ilk açıklama!

Görevinden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sosyal medya medya hesabından “Asla şaşmayacağız!” ifadelerini kullandı.