Rusya Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in İran’a yönelik saldırıları nükleer felakete sürüklüyor

İsrail’in İran’a Yönelik Saldırıları Hakkında Bakanlıktan Açıklama

Bakanlık, İsrail’in İran’a yönelik şiddetli saldırılarıyla başlayan çatışmaya dair yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İran ve İsrail arasındaki gerilimin bölge için risk oluşturduğu ve Batılı ülkelerin İsrail’in yıkıcı eylemlerini desteklediği vurgulandı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na kendi görüşlerini dayattığı belirtildi.

Öte yandan, Batı’nın küresel nükleer yayılmanın önlenmesi rejimini manipüle etme girişimlerinin uluslararası topluma pahalıya mal olduğu ifade edildi. Bu durumun kabul edilemez olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in İran’daki barışçıl nükleer tesislere yönelik saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğu ve uluslararası güvenliği tehdit ettiği vurgulandı. Rusya’nın İsrail yönetimini saldırıları durdurmaya çağırdığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın, İran’daki nükleer enerji tesislerine verilen zarar hakkında tarafsız değerlendirmelerde bulunması gerektiği vurgulandı.

İran’ın Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Antlaşması’na bağlı kaldığı ve İsrail’in saldırılarını durdurması şartıyla ABD ile nükleer program konusunda görüşmelere yeniden başlamaya hazır olduğu ifade edilen açıklamada, Moskova’nın bu yaklaşımı desteklediği ve konunun sadece diplomasi ve müzakere yoluyla çözülebileceği belirtildi.

Related Posts

Soykırım finansörü ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de soykırım yapan terör devleti İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışı için onay verdi.

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Alanya’da 8 yıl cezası olan firari yakalandı

Alanya’da 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs ekipler tarafından yakalandı

Havalimanı’nda kuşku üzerine sırt çantası kontrol edilen 7 yaşındaki çocuk şoke etti

Afrika’daki havalimanında şoke eden olay: 6 yaşındaki çocuk uyuşturucu kuryesi olarak kullanıldı, 7 kişi tutuklandı

Didim’de yangın çıktı: Evlere doğru ilerliyor!

Didim’de makilik alandaki yangın ormana ve evlere doğru yöneldi.