OpenAI’dan yazılımda devrim: Codex, ChatGPT’ye entegre edildi

OpenAI, Yazılım Mühendisliği İçin Yapay Zekâ Kodlama Aracı Codex’i Duyurdu

16 Mayıs tarihinde OpenAI, Codex adını verdiği yeni yapay zekâ kodlama aracını ChatGPT platformunda kullanıma sundu. Codex, şirketin özel olarak optimize edilmiş o3 tabanlı “Codex-1” modelinden güç alıyor. OpenAI, bu modelin daha temiz kod yazdığını ve kullanıcı talimatlarına daha hassas uyduğunu belirtiyor.

Codex, bulutta sanal ve izole bir bilgisayar ortamında çalışıyor. GitHub entegrasyonu sayesinde kullanıcılar araç aracılığıyla depolarına erişebilir, hata düzeltme, test yürütme ve kod sorgulama gibi işlemleri dakikalar içinde tamamlayabilirler. Kullanıcılar kendi bilgisayarlarını kullanırken Codex arka planda görevini sürdürmektedir.

OpenAI’nin Ürün Sorumlusu Alexander Embiricos, Codex’in zararlı yazılım taleplerini güvenli biçimde reddettiğini ve çevrimdışı ortamda çalıştığını vurguladı. Şirketin Araştırma Lideri Josh Tobin ise Codex’in gelecekte yazılımcılara “sanal ekip arkadaşı” gibi destek vereceğini belirtti.

Codex şu anda ChatGPT Pro, Enterprise ve Team kullanıcılarına sunulmuştur. OpenAI, ilerleyen haftalarda hız sınırlamaları getirileceğini ve ek kullanım için kredi satışına başlanacağını duyurdu. Codex, yakın gelecekte ChatGPT Plus ve Edu abonelerine de açılacaktır.

OpenAI ayrıca sektördeki iddiasını güçlendirmek amacıyla 3 milyar dolar bedelle başka bir kodlama girişimi olan Windsurf’u satın aldığını duyurdu.

Related Posts

Dijital arşivin gizli gücü! Veri güvenliğiyle geçmişin izinde

Dünya, bilgiyi saklama ve koruma yöntemlerinde devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşadı. Dijital arşiv sistemleri, kültürel mirası geleceğe taşımak ve verilerin güvenliğini sağlamak için yenilikçi çözümler sundu. Bilimsel araştırmalar ve uluslararası …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Epic Games’in 15 Mayıs’a kadar ücretsiz verdiği oyunlar

Epic Games, bu hafta iki ücretsiz oyun veriyor. Deadtime Defenders ve Touch Type Tale 1 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar ücretsiz olarak alınabilecek.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Türk Okçuluğu Şampiyonası Sakarya’da başladı

YURTLİG Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, Sakarya’nın Karasu ilçesinde başladı. Büyük kadınlar ile erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve yarın sona erecek turnuvada 11 ulusal hakem görev yapıyor.

Turkish Airlines Open heyecanı başladı

2025 yılı içinde Türkiye’deki en önemli uluslararası spor organizasyonlarından biri olan Turkish Airlines Open’da heyecan ilk Pro-Am turnuvası ile başladı. 14 takımın mücadele ettiği turnuvada ilk sırayı Jeong Weon Ko ve Sam Bairstow’un yer aldığı THY-7 takımı aldı.