Mehmet Şimşek’ten Dünya Bankası hamlesi: 650 milyonluk kredi

Hazine ve Maliye Bakanlığından edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin yurt dışından uygun koşullu dış finansman temin çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulunca İstanbul Kentsel Dirençlilik Projesi onaylandı. Proje kapsamında İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından kullanılmak üzere 650 milyon dolar tutarında finansman sağlandı.

İPKB tarafından yürütülecek projeyle, İstanbul’un afet ve iklim dirençliliğinin artırılması, deprem sonrasında kendi kendine yetebilen ve iklim dostu binaların inşa edilmesi, afet öncesi hazırlık süreçlerinin güçlendirilmesi ve acil müdahale kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

5,4 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Projeyle, kritik kamu binaları ve acil durum müdahale tesislerinin deprem ve iklim risklerine dayanıklı, yüksek dirençli yapılar olarak yeniden tasarlanması ve inşa edilmesi hedefleniyor.

Yeşil altyapı ve iklim uyumlu kentsel alan düzenlemeleri ile aşırı sıcaklar ve sel risklerinin azaltılması, sürdürülebilir su ve enerji yönetimi çözümlerinin desteklenmesi ve İstanbul’un uzun vadeli iklim uyumunun güçlendirilmesi de projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Böylece, diğer kreditörlerden de sağlanan finansmanla birlikte İstanbul’un afetlere dirençliliğinin artırılması için sağlanan uygun koşullu dış kaynak tutarı yaklaşık 5,4 milyar dolara çıkacak.

‘ORTAKLIK, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE AYNI AKRARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEKTİR’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Dünya Bankası ile uzun yıllara dayanan işbirliğinin olumlu sonuçlarının alındığını belirterek, “Bu başarılı ortaklık, önümüzdeki dönemde de aynı kararlılıkla sürdürülecektir. Sürdürülebilir büyüme ve toplumsal refahı önceleyen ekonomi programımızla İstanbul’un depreme hazırlık süreci ile afet yönetimi kapasitesinin güçlendirilmesi ve kentsel dirençliliğin artırılmasına yönelik kamu yatırımlarına desteklerimiz güçlü şekilde devam edecek.” dedi.

Related Posts

Tesla, Model 3 ve Model Y’nin ‘daha uygun fiyatlı’ versiyonlarını piyasaya sürdü

Kaliforniya merkezli şirket, birkaç gün önce daha uygun fiyatlı bir modelin “ilk kopyalarının” üretimine başlandığını ve “seri üretimin 2025’in ikinci yarısında planlandığını” açıklamıştı. Tesla Model Y 2025 “Uygun fiyatlı” Tesla’lar genel olarak …

Melikgazi Belediyesi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Denetimini Başarıyla Tamamladı

Melikgazi Belediyesi, TSE tarafından gerçekleştirilen ISO 9001:2015 dış tetkikini başarıyla geçerek kurumsal kalite yönetim sistemini uluslararası standartlara uygun hale getirdi. Belediye, yönetim anlayışını güçlendirmeye devam edecek.

Terörsüz Türkiye İçin Diyarbakır Vurgusu

Bakan Bak, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin Diyarbakır’dan başlayacağını ve yatırımların artacağını belirtti.

Osmangazi Belediyesi, Organik Tohumlardan Elde Edilen Ürünleri Lokantalarda Sunuyor

Osmangazi Belediyesi’ne bağlı Gazi Tarım A.Ş., tarım ilacı kullanmadan yetiştirdiği 130 çeşit yerel tohumdan sebze ve baklagillerle Kent Lokantası’nda organik yemekler hazırladı. İlk hasat edilen patlıcan ve biberler, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli gelirimiz ilk kez 1 trilyon doları aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli gelirimiz ilk kez 1 trilyon doları aştı

Elazığspor Kombine Satışlarında İstenilen Rakamların Altında Kaldı

Elazığspor Başkanı Ahmet Feti Yılmaz, sadece 110 kombine satıldığını ifade ederek, taraftarların daha duyarlı olup destek vermesi gerektiğini belirtti. Kulüp, yeni sezona iddialı hazırlanırken, mali destek arayışında olduğunu dile getirdi.