Konya’da çöken binadan 3 kişiyi sağ olarak çıkaran itfaiye eri o anları anlattı: ‘Enkazdan gelen ses umut ışığı oldu’

Konya İtfaiyesi Ekipleri, Enkaz Altında Mahsur Kalanları Kurtardı

Selçuk Mahallesi Beyşehir Caddesi’nde meydana gelen bina çökmesi ihbarı üzerine harekete geçen Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, hızla olay yerine ulaştı ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Enkaz altında yaklaşık 17 saat boyunca aralıksız bir şekilde mahsur kalan kişileri kurtarmak için fedakarlıkla çalışan ekipler, 3 kişiyi sağ olarak enkazdan çıkarmayı başardı ve sevinçlerini yaşadı.

Mahsur kalanların kurtarılmasının gururuyla dolu olan ekipler, hayatları kurtarmak adına verimli bir mücadele örneği sergiledi.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında bir kişiye ulaşan itfaiye amiri Fatih Oflaz, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydederek, “Çöken binanın enkazında olduğunu öğrendiğimiz 5 kişiyi kurtarmak için yoğun çaba harcadık. 5 kişiden 3’ünü sağ olarak kurtarmak bize mutluluk verdi.” şeklinde konuştu.

Oflaz, enkaz altındaki dar alan nedeniyle ilk başta mahsur kalanlarla temas kuramadıklarını belirtti. Ancak el fenerinin ışığını gören mahsur kalan kişinin elini tutarak onlara umut olduğunu belirtti.

Mahsur kalan kişilerle temas kurmanın verdiği duygusal bir heyecan yaşadıklarını ifade eden Oflaz, “Kurtardığımız her bir kişi bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bu tür anlar bizlere büyük bir enerji veriyor.” dedi.

Canlı çıkarılan kişiler, ekiplerin motivasyonunu artırarak, çalışmalarına devam etmelerini sağlıyor.

Serkan Balcı, Konya İtfaiyesi’nde itfaiye çavuşu olarak görev yaparken, yaptıkları işin duygusal yönünün önemli olduğunu belirtti. “Bizim tek amacımız bir ses duymak, bir cana dokunabilmek. Bu bize büyük bir mutluluk ve gurur veriyor.” şeklinde konuştu.

Mahsur kalan kişiyle kurdukları iletişimi heyecanla anlatan Balcı, “Bu anlar bizim için paha biçilemez. Zor şartlar altında verdiğimiz mücadele, bir canı kurtarmanın ne kadar değerli olduğunu bize gösteriyor.” dedi.

Yaşanan olay sonrasında Beyşehir Caddesi’nde çöken binada 3 kişinin kurtarılmasının ardından 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı.

Related Posts

İnce: Hep birlikte çalışabilirsek bunları yeneriz

Muharrem İnce, CHP’nin Saraçhane’deki mitingi öncesinde yaptığı açıklamada “Türkiye’de çocukların sorularını koruyamadılar. Ülkenin sınırlarını koruyamadılar. Gençlerin umutlarını koruyamadılar. Ülke perişan bir durumda. Hep birlikte çalışabilirsek, uğraşabilirsek bunları yeneriz” dedi.

Soykırım finansörü ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de soykırım yapan terör devleti İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışı için onay verdi.

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Alanya’da 8 yıl cezası olan firari yakalandı

Alanya’da 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs ekipler tarafından yakalandı

Havalimanı’nda kuşku üzerine sırt çantası kontrol edilen 7 yaşındaki çocuk şoke etti

Afrika’daki havalimanında şoke eden olay: 6 yaşındaki çocuk uyuşturucu kuryesi olarak kullanıldı, 7 kişi tutuklandı