Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Normal, Korkulacak Bir Durum Yok

Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Uzmanlardan Rahatlatıcı Açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Özgenç Akın, Kelkit merkezli yaşanan 4.2 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Akın, depremin beklenen bir durum olduğunu vurgulayarak, şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Akın, depremin Erzincan’daki büyük fay hattında olmadığını belirterek, “4.2 büyüklüğündeki bu deprem, Kelkit’in güneydoğusunda meydana geldi. Bu bölge aktif fay hatlarının kesiştiği bir nokta ve benzer büyüklükteki depremlerin yaşanması normaldir. 1939 Büyük Erzincan depreminin olduğu fay segmentinde gerçekleşmedi. Bu tür büyük depremler yıllarca tekrarlanır, ancak şu anda endişe edilecek bir durum yok. Özellikle yerel yönetimlerin gerekli tedbirleri alması önemlidir. Depreme dayanıklı bir kent inşa etmek büyük bir hedefimiz olmalıdır” dedi.

Akın, dünyayı oluşturan levhaların sürekli hareket halinde olduğunu belirterek, bu hareketlerin depremlere neden olduğunu açıkladı. Aktif deprem kuşaklarının bulunduğu Asya’da benzer büyüklükte depremlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı – Bekir Koca

Related Posts

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Uzmanlar kadınları uyardı: İçmeden önce bir kez daha düşünün

Hayatının bir döneminde her sekiz kadından birinin karşılaşabileceği meme kanseri, kadınlar için en korkutucu teşhislerden biri olmaya devam ediyor. Ancak son araştırmalar, hastalığın arkasındaki nedenlerden birinin düşündüğümüzden çok daha yaygın bir alışkanlık olan alkol tüketimi olduğunu ortaya koyuyor.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

Türk Doktor New York’ta Hayat Kurtardı

Türk Doktor New York’ta başarıyla gündem oldu. Türkiye’den her gençen gün daha fazla doktor, hemşire ve sağlık profesyonelleri yurt dışına göçüyor!

Uzmanı uyardı: Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor

Uzmanı uyardı: Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor