Kadınlar Sürdürülebilirliğin Temel Taşı

Kadınlar İş Dünyasında Sürdürülebilirlik İçin Hayati Bir Rol Oynuyor

Kadınların iş dünyasındaki artan temsili, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada önemli bir etkiye sahip. Yapılan araştırmalar, kadın liderlerin bulunduğu şirketlerin daha yüksek gelir elde ettiğini ve çevresel sürdürülebilirlik alanında daha başarılı olduklarını gösteriyor.

Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı arasında yer alan eşitsizliklerin azaltılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması, kadınların iş dünyasındaki güçlenmesiyle doğrudan ilişkilidir. Toplumsal cinsiyet eşitliğini merkeze alan şirketlerin daha karlı ve çevre dostu olduğunu belirten araştırmalar, kadınların üst düzey yönetimde yer almasıyla şirketlerin yüzde 19 daha fazla gelir elde ettiğini ortaya koyuyor. Aynı zamanda, kadın ve erkek çalışanları eşit oranda bünyesinde barındıran organizasyonların yüzde 41 daha yüksek gelir elde ettiği görülmektedir.

Çin’de gerçekleştirilen bir çalışma, kadın yöneticilerin çevresel sürdürülebilirlik konularına daha fazla yatırım yaptığını ve emisyonları azaltma konusunda daha kararlı olduklarını göstermiştir. Kadınların doğal olarak sosyal sorumluluk duygusundan kaynaklanan bu tutumları, çevre dostu uygulamaların benimsenmesinde etkili olmaktadır.

Fortune 500 şirketlerinin yalnızca yüzde 10,4’ünde kadın CEO bulunmasına rağmen, kadınların iş dünyasındaki etkisi giderek artmaktadır. Kadınların iş dünyasındaki temsilinin artması, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Forvis Mazars Türkiye: Cinsiyet Eşitliğini Merkeze Alan Bir Kurum

Forvis Mazars Türkiye, sürdürülebilirlik çalışmalarına 2013 yılında başlayarak toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanmış bir yaklaşım benimsemiştir. Şirketin kurum kültürünü oluştururken toplumsal cinsiyet eşitliğini merkeze alan Forvis Mazars Türkiye, kadınların kariyerlerinde ilerlemelerine destek olmak amacıyla çeşitli yöntemler uygulamaktadır.

Şirkette kadın çalışanların oranının yüzde 48’e yükselmesi ve kadın yöneticilerin oranının yüzde 52’ye çıkması, cinsiyet eşitliği konusundaki çabalarının bir göstergesidir. Şirketin yönetim kurulunda yer alan kadınların oranının artması, kadınların iş dünyasındaki temsiliyetinin güçlendiğini göstermektedir.

Forvis Mazars Türkiye CEO’su Dr. İzel Levi Coşkun, kadınların iş dünyasındaki rolünün önemine vurgu yaparak, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasında cinsiyet eşitliğinin hayati bir rol oynadığını belirtiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanan şirketlerin, sürdürülebilirlik alanında daha başarılı ve etkili olduklarının altını çiziyor.

Related Posts

Pasifik’in sularında batan gerçek hazine

Pasifik Okyanusu’nda Alaska açıklarında “Morning Midas” adlı feribotun batması sonucu oluşan zarar birkaç yüz milyon avroyu buluyor. Gemi 3.159 yepyeni vagon taşıyordu ve Çin’den yola çıkıp son varış noktası Meksika’ydı. Şu ana kadar bilinmeyen …

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

İstanbul’un enflasyonu belli oldu

DİSK-AR verileri yayımladı: İşsizlikte son 11 yılın en kötü ikinci dönemi!

DİSK-AR’ın yayımladığı yeni rapor, geniş tanımlı işsizliğin vahim seviyelere ulaştığını ortaya koydu. TÜİK verileriyle arasındaki büyük fark dikkat çekti.

Bakan Bolat: Her yıl hedeflerimizi aşarak hizmet ihracatında yeni rekorlara imza attık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Her yıl hedeflerimizi aşarak hizmet ihracatında yeni rekorlara imza attık. Bundan sonraki süreçte de hizmet ihracatçılarımızla çalışarak ülkemizin geleceğine katkılarımızı daha da ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Kripto paralara MASAK düzenlemesi Resmî Gazete’de; çekim süresi ve limitler değişti

Kripto paralara MASAK düzenlemesi Resmî Gazete’de; çekim süresi ve limitler değişti

Bakan Bayraktar duyurdu: Suudi Acwa Power Türkiye’ye güneş enerjisi yatırımı yapacak

Bakan Bayraktar duyurdu: Suudi Acwa Power Türkiye’ye güneş enerjisi yatırımı yapacak