En fazla ‘boşanan’ iller belli oldu

Türkiye genelinde boşanmış bireylerin sayısı 2024’te yüzde 5 oranında artarken, evlenmiş bireylerin sayısı ise yalnızca binde 0.47 oranında yükseldi. İllere bakıldığında, boşanma oranının en fazla arttığı yerler doğu illeri olarak öne çıkıyor.

Son yapılan adrese dayalı nüfus sayımı, özellikle evlenme ve boşanma oranları hakkında önemli veriler sundu. Türkiye’nin yaşlanan nüfusu ve nüfus artış hızındaki düşüş, istatistiklerle net bir şekilde ortaya konmuş durumda.

EN ÇOK ‘BOŞANAN’ İL BELLİ OLDU

Bu bağlamda, boşanma ve evlilik oranları da önemli göstergeler arasında yer alıyor. 2024 verilerine göre, Türkiye genelinde boşanmış kişi sayısındaki artış yüzde 5 oldu.

Bu artışın en fazla görüldüğü iller arasında Bitlis, yüzde 18’lik bir artışla zirvede yer alıyor. Bitlis’i, yüzde 17’lik artışla Kilis, yüzde 11 artışla ise Van, Bayburt ve Batman takip ediyor.

Related Posts

Bu da oldu: ‘Öfke odası’nda vurmak serbest

Mersin’de kurulan “öfke odası”, stresli veya gergin hissedenler ile eğlenmek isteyenlere eşya ve camları kırarak “rahatlama imkanı” sunuyor.

Fenerbahçe açıkladı: Melih Mahmutoğlu ile 1 yıl daha!

Fenerbahçe Beko’nun kaptanı Melih Mahmutoğlu’nun kontratı uzatıldı.

Elazığspor’un Yeni Transferi Enes Soy Takıma Katıldı

Elazığspor, Serik Belediyespor’dan transferi Enes Soy’un kamp çalışmalarına başladığını duyurdu. Tecrübeli oyuncu, takım arkadaşlarıyla tanıştı ve antrenmanlarda yer aldı.

Los Angeles’ta Patlama: 3 Polis Hayatını Kaybetti

ABD’nin Los Angeles kentindeki polis eğitim merkezinde meydana gelen patlamada 3 polis memuru hayatını kaybetti.

Baltalimanı önlerinde panik: Bir anda su almaya başladı

Sarıyer Baltalimanı önlerinde su alan ve içinde beş kişinin bulunduğu tekne kurtarıldı.

Megakentte göçmen kaçakçılığı operasyonları

İstanbul’da 117 yabancı uyruklunun yakalandığı operasyonlarda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları ve sahte belge hazırladıkları gerekçesiyle yakalanan 10 zanlı tutuklandı.