Dünyanın en yoksul başkanı öldü

Uruguay’un Efsanevi Lideri Artık Aramızda Değil

Halk arasında “Pepe” lakabıyla tanınan Jose Mujica’nın hayatını kaybettiği, Uruguay Devlet Başkanı Yamandu Orsi tarafından eski Twitter platformu üzerinden duyuruldu.

Devlet Başkanı Orsi, yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“Yoldaşımız Pepe Mujica’nın vefatını büyük bir üzüntüyle bildiriyoruz. Başkan, aktivist, lider ve öncü… Seni çok özleyeceğiz sevgili dost. Bize verdiğin her şey ve halkına duyduğun derin sevgi için minnettarız.”

Hastalığıyla Mücadelesini Kamuya Açıklamıştı

Bir süre önce sağlık durumunun kötüye gittiğini duyuran Mujica, 2021 yılında yemek borusunda kötü huylu bir tümör tespit edildiğini basına açıklamış ve bu nedenle aktif siyasetten çekildiğini duyurmuştu.

Mütevazı Yaşamı Dünyaya Örnek Oldu

2010–2015 yılları arasında Uruguay Devlet Başkanlığı görevini yürüten Mujica, 2009’daki seçim zaferinden sonra ülke siyasetinde iz bırakmıştı. Montevideo’nun kırsalında bulunan mütevazı çiftliğinde yaşamını sürdüren Mujica, görev süresince sade yaşam tarzı, alçakgönüllülüğü ve halkla iç içe olmasıyla tüm dünya halklarının sevgisini kazanmıştı.

Jose Mujica’nın ölümü, sadece Uruguay’da değil, tüm dünyada büyük bir üzüntü yarattı. “Dünyanın en yoksul lideri” olarak tanınan bu olağanüstü liderin geride bıraktığı miras, siyasi tarihte unutulmaz izler bırakmaya devam edecek.

Related Posts

Soykırım finansörü ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de soykırım yapan terör devleti İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışı için onay verdi.

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Alanya’da 8 yıl cezası olan firari yakalandı

Alanya’da 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs ekipler tarafından yakalandı

Havalimanı’nda kuşku üzerine sırt çantası kontrol edilen 7 yaşındaki çocuk şoke etti

Afrika’daki havalimanında şoke eden olay: 6 yaşındaki çocuk uyuşturucu kuryesi olarak kullanıldı, 7 kişi tutuklandı

Didim’de yangın çıktı: Evlere doğru ilerliyor!

Didim’de makilik alandaki yangın ormana ve evlere doğru yöneldi.