Dünya Doktorları’ndan Suriyeliler için ‘eve dönüş’ analizi

Dünya Doktorları Derneği: Suriyeliler İçin Eve Dönüş Analizi Raporu Yayınlandı

Dünya Doktorları Derneği, Suriye içinde yerinden edilmiş toplulukların ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla detaylı bir ihtiyaç analizi raporu yayınladı. Rapor, özellikle Güney İdlib ve Kuzey Hama bölgelerinde yaşayan yaklaşık iki milyon kişinin memleketlerine dönüş niyetlerini ve bu süreçte karşılaştıkları zorlukları ele alıyor.

Geri Dönüş İstekleri ve Beklentiler

Araştırma, yerinden edilmiş bireylerin yüzde 44’ünün 6 ay ile 1 yıl içinde geri dönmek istediğini, yüzde 41’inin ise tam istikrar sağlanana kadar beklemeyi tercih ettiğini ortaya koydu. Ancak yüzde 38’lik bir kesim, geri dönüş için gerekli koşulların sağlanmaması durumunda dönmeyi düşünmüyor.

En Büyük Engeller: Güvenlik ve Altyapı Sorunları

Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, geri dönüş sürecinin önündeki en büyük engellerin güvenlik riskleri, yıkılmış altyapı, sağlık hizmetlerine erişim sorunları ve patlamamış mühimmatlar olduğunu belirtti. Bilgin, şu açıklamayı yaptı:

“2011 yılından bu yana Suriye’de sağlık hizmetleri, psikososyal destek ve sosyal koruma programları sunarak yerinden edilmiş topluluklara destek oluyoruz. Ancak sürdürülebilir geri dönüşler için uluslararası iş birliği ve çok sektörlü destek şart.”

Çözüm Önerileri ve Acil Eylem Çağrısı

Rapor, toplulukların geri dönüş sürecini kolaylaştırmak için güvenlik önlemlerinin artırılması, altyapının onarılması, istihdam fırsatlarının genişletilmesi ve eğitim olanaklarının sağlanması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, mayın temizliği, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi ve uluslararası destek çağrısında bulunuluyor.

Dünya Doktorları Derneği, insani yardım faaliyetlerini Halep’te 11, İdlib’de ise 5 sağlık merkezi aracılığıyla sürdürerek bu süreçte aktif rol almaya devam ediyor.

Related Posts

Türkiye’ye zararı 3 milyar dolardan fazla

Adana Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Arıkan ve ekibi, Türkiye’ye yıllık 3 milyar dolar ekonomik zararı olan Akdeniz Meyve Sineği’ne karşı kimyasal içermeyen, bitki üzerinde herhangi bir birikim yapmayan tamamen biyolojik bir ilaç geliştirdi.

Yılmaz Özdil’den çarpıcı yorum: Söylenmeyen sakat bir şeyler var!

PKK’nın silah bırakma kararının perde arkasında neler olduğuna dair Yılmaz Özdil2den çarpıcı bir yorum geldi. Özdil, ortada bir güven probleminin olduğuna dikkat çekti. Özdil, PKK’nın yaptığı ‘Lozan’ ve ‘Soykırım’ vurgusu için söylenmeyen ‘sakat’ bir şeyler olduğunu belirtti.

Dünyanın en yoksul başkanı öldü

Mütevazı yaşam tarzı ve halkla iç içe duruşuyla dünya genelinde büyük takdir toplayan Uruguay’ın eski devlet başkanı Jose Mujica, 89 yaşında hayata veda etti.

Özgür Özel’den Silivri mitingine çağrı: Ne korkarız, ne susarız!

Özgür Özel’den Silivri mitingine çağrı: Ne korkarız, ne susarız!

Son dakika… Belçika’daki havalimanında bomba paniği! Tüm uçuşlar askıya alındı

Belçika’nın ikinci büyük havalimanında bomba paniği yaşanıyor. Ryan Air’e ait uçakta bomba olduğu ihbarı yapılması üzerine Charleroi Havalimanı’ndaki tüm uçuşlar askıya alındı.

Fransız oyuncu Gerard Depardieu’ye, cinsel saldırı suçundan 18 ay ertelenmiş hapis cezası

Fransız oyuncu Gerard Depardieu’ye, cinsel saldırı suçundan 18 ay ertelenmiş hapis cezası