DİSK Emekli-Sen üyeleri, 4 bin liralık ikramiyeye tepki için bir araya geldi: ‘Açlığa mahkûm edildik’

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) EmekliSen şubeleri, bu yıl emeklilere verilecek 4 bin liralık bayram ikramiyesine tepki göstermek amacıyla dün İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önünde bir araya geldi.

ASGARİNİN YÜZDE 18’İ

Emekliler adına basın açıklamasını okuyan DİSK EmekliSen Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ercan Çınarlı, “Bu yıl ‘Aile Yılı’ adı altında çocuklarımızın, torunlarımızın yaşamlarını zorlaştırmaya devam ediyorlar” dedi. Emeklilerin düşük aylıklarla temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandığını vurgulan Çınarlı, şöyle devam etti: “Bu ülkede emekliler, bir dilim ekmeğe muhtaç bırakılıyor. Geçtiğimiz yılı ‘Emekliler Yılı’ ilan edenler, bizleri sefalete sürüklediler. Bizler, her bayramı biraz daha yoksul karşılamamıza neden olan bu tablonun yaratıcılarına sesleniyoruz: Göz koyduğunuz, torunlarımızın harçlıklarıdır.” Açıklamanın devamında 2018 yılında asgari ücretin yüzde 62’sine denk gelen ikramiyenin bugün yüzde 18’ine denk geldiği hatırlatılarak şöyle dendi: “Emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücretin altında kalmayacak şekilde güncellenmelidir. Bizlerin emeğiyle, bizlerden çaldıklarınızla her günü bayram havasında geçirmenize izin vermeyeceğiz.”

Related Posts

Yasaklara karşı 925 ayarlık tasarruf

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Başkan Mehmet Sekmen’in konuklarına hediye etmesi için 831 adet 925 ayar gümüş set aldı. Altı ay içinde belediyenin kasasından 3.4 milyon lira çıktı.

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve geçen haftaya göre yaklaşık 9 milyar dolar artış gösterdi. Toplam rezervlerde ise artış yaklaşık 10 milyon dolara ulaştı.

Kırmızı et üreticileri karantina sonrası harekete geçti! Fiyatlarda dikkat çeken değişim

Ülkemizde baş gösteren şap hastalığı yurt çapında tüm hayvan pazarlarının kapatılmasına yol açtı. Hastalık nedeniyle üreticiler de hayvanlarını erkenden kesime gönderince et fiyatlarında artış durdu, hatta düşüşler gözlendi. İşte detaylar…

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.