CHP’li Yazgan Yakup bebek için seslendi: ‘Tedaviyi devlet karşılasın’

CHP’li Baran Yazgan, DMD Hastalığıyla Mücadele Eden Bebeği Ziyaret Etti

CHP’li Baran Yazgan, nadir görülen kas hastalığı olan DMD ile mücadele eden Yakup Çınar bebeğin ailesini ziyaret ederek Yakup bebekle vakit geçirdi. Yakup’un tedavi olması ve iyileşmesi için Sağlık Bakanlığı’na ve yurttaşlara çağrıda bulundu.

Yazgan, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Edirne’de Yakup çocuğumuzun DMD hastalığı sebebiyle başlatılan kampanyaya destek olmak için ailesinin yanına geldim. Neresinden bahsetsek elimizde kalacak bir konu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu yavrumuzun tedavisini karşılamıyor. Vatandaşlarımız tabii ki duyarlı ve yanındalar, Yakup ile beraberler ama bu SGK ne işe yarar? SGK’ya ödenen primler, emeklinin bugüne kadar ödediği primler… Emekliye doğru düzgün maaş vermezsin, tedaviyi karşılamazsın, insanlardan fark ücreti alarak tedavilerini sunarsın, o zaman SGK sen ne işe yararsın diye sormak istiyorum.

Yakup’un tedavisi şu an yapılamıyor, bir böbreği bitmiş durumda. Yakında yürüyemez hale gelebilir. Yürüyemez hale geldikten sonra tedavisini olma ihtimali kalmıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, şahsım hükümeti yetkililerine de seslenmek istiyorum; bu ülkede Yakup gibi onlarca, yüzlerce çocuk var. Bunlara umut olan, tedavilerini devletin karşılamasını bir an önce sağlayın. Yapın bir çalışma, vatandaşınızı koruyun. Gelin Yakup’un da sağlığını koruyun. Gelin el verin, Yakup’u yaşatalım.”

DESTEK OLMAK İÇİN:

22.2024.1964 sayılı valilik izin numaralı kampanya için;

Baba Ertan Çalık: 05417484163

Halkbank-Ertan Çalık: TL Hesabı: TR19 0001 2009 3350 0001 0375 94

“YAKUP” yaz, 2781’e gönder.

Related Posts

Deprem sonrası Myanmar’da ilan edilen ateşkes 30 Haziran’a kadar uzatıldı

Myanmar askeri yönetimi, 28 Mart’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde yürütülen kalkınma ve yeniden inşa çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla ilan edilen geçici ateşkesi 30 Haziran’a kadar uzattı.

Ukrayna’dan Rusya’ya büyük İHA saldırısı!

Rusya’nın Murmansk, Ryazan, İrkutsk ve İvanovo bölgelerindeki askeri havaalanlarına Ukrayna tarafından insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendiği bildirildi. VALİLERDEN AÇIKLAMALAR VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ Murmansk Bölge Valisi Andrey Çibis …

Yılan ısırığı sonu oldu: Genç çoban kurtarılamadı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde hayvan otlatırken yılan ısıran 32 yaşındaki çoban Rıdvan Yılmaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İmamoğlu’ndan 86 milyona mesaj: Huzurun ve barışın sözünü veriyoruz

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’ndan “Yurdumuzun her köşesinde 86 milyon insanımız için huzurun ve barışın sözünü veriyoruz” mesajı geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı: Yeni düzenin adı ‘İftira at, kurtul’ düzeni

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, “213 gündür Türkiye’ye kurmaya çalıştıkları yeni düzenin adı ‘İftira at, kurtul’ düzenidir” dedi.

Meksika tarihinde ilk: Yargı üyeleri sandıkta belirlenecek

Meksika’da halk, ülke tarihinde ilk kez Ulusal Yüksek Mahkeme ile Seçim Mahkemesi Üst Kurulu üyeleri de dahil olmak üzere 881 yargı pozisyonu için yarın sandık başına gidecek.