CHP’li Şevkin: Türkiye, istihdamda umutsuzlar ülkesi oldu!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin: Türkiye İstihdamda Umutsuzlar Ülkesi Haline Geldi

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin istihdam konusunda umutsuz bir durumda olduğunu belirtti. Şubat ayına ait işgücü istatistiklerine göre, Türkiye’deki gerçek işsizlik oranının geçen yıla göre 4,4 puan, bu yılın ocak ayına göre de 0,2 puan artarak yüzde 28,4’e ulaştığını vurguladı.

Dr. Şevkin, iktidarın yanlış ekonomi politikaları yüzünden insanların iş bulma konusunda zorluk yaşadığını ifade etti. Asgari ücretle çalışanların büyük bir kısmının işlerini kaybetme riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

İstihdamda Azalma

Dr. Şevkin, Türkiye’nin istihdamının geçtiğimiz yıla göre 445 bin, bir önceki aya göre ise 149 bin kişi azalarak 32 milyon 314 bine gerilediğine değindi. Eksik istihdamdaki kişilerin, haftada birkaç saat çalışıp daha uzun süreli iş arayanlar olduğunu belirtti. Tam zamanlı istihdamda ise bir yılda 1 milyon 317 bin kişilik bir azalma gözlendiğine işaret etti.

İşgücüne katılım oranının ve istihdama katılım oranının da düştüğünü vurgulayan Dr. Şevkin, Türkiye’nin istihdam konusunda umutsuz bir tablo ortaya koyduğunu ifade etti. Geçen yıl şubatta yüzde 54,5 olan işgücüne katılım oranı bu yıl şubatta yüzde 48,8’e gerilerken, istihdama katılım oranı da yaşanan düşüşle yüzde 48,8’e indiğini açıkladı.

Related Posts

Yasaklara karşı 925 ayarlık tasarruf

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Başkan Mehmet Sekmen’in konuklarına hediye etmesi için 831 adet 925 ayar gümüş set aldı. Altı ay içinde belediyenin kasasından 3.4 milyon lira çıktı.

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve geçen haftaya göre yaklaşık 9 milyar dolar artış gösterdi. Toplam rezervlerde ise artış yaklaşık 10 milyon dolara ulaştı.

Kırmızı et üreticileri karantina sonrası harekete geçti! Fiyatlarda dikkat çeken değişim

Ülkemizde baş gösteren şap hastalığı yurt çapında tüm hayvan pazarlarının kapatılmasına yol açtı. Hastalık nedeniyle üreticiler de hayvanlarını erkenden kesime gönderince et fiyatlarında artış durdu, hatta düşüşler gözlendi. İşte detaylar…

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.