CHP, Milli Eğitim ve Ülkü ocakları arasında imzalanan protokolün iptali için dava açıyor

Bursa’da CHP, MEB ve Ülkü Ocakları Protokolüne Dava Açıyor

T24 Haber Merkezi

Bursa’da okullara gönderilen yazıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ülkü Ocakları arasında imzalanan protokolün ortaya çıkmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi 9 Ocak Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasındaki protokolün iptali için dava açacak.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında genel, mesleki ve teknik kurslar düzenlenmesi amacıyla imzalanan protokol, Ülkü Ocaklarına okullarda etkinlik düzenleme ve kurs açma yetkisi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, milletvekilleri ve CHP örgütü Ankara İdare Mahkemeleri önünde protokolün iptali için dava açacaklarını duyurdu.

MEB’in Ülkü Ocakları ile protokolüne Eğitim-Sen’den tepki: Devletin kendi yasalarına meydan okuması, asla kabul edilemez!

Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı.



Günün öne çıkan haberleri:

Related Posts

Tarlada başlayan yasak aşk, tarlada bitti

Edirne’nin Havsa ilçesinde tarlada başından vurulmuş halde bulunan 29 yaşındaki Semra Çelik’in katil zanlısı Zeki Doğan, Osmaniye’de yakalandı. Evli ve 3 çocuk sahibi olan ikilinin bir süredir ilişki yaşadığı, Çelik’in “geri dönmek istiyorum” demesi üzerine Doğan tarafından tartışma sonrası öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dilan Çıtak Adliyeye Sevk Edildi

Bodrum’da polise direnerek kaçmaya çalışan şarkıcı Dilan Çıtak, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yargıtay’dan HKP liderine kötü haber! Nurullah Efe’nin genel başkanlığı düşürüldü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Efe’nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan aldığı 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasının kesinleştiğini belirterek, Efe’nin kurucu üyeliğinin, parti üyeliğinin ve yöneticiliğinin sona erdiğini açıkladı.

Ülkede dev örümcek alarmı! Binlercesi yer altından çıkıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin beş eyaletinde önümüzdeki haftalarda binlerce tarantulanın yer altından çıkarak çiftleşme yürüyüşüne başlaması bekleniyor. Kaliforniya, Colorado, Kansas, New Mexico ve Teksas’ta yaşayanlar ile bölgeyi ziyaret edecek olanlar, ağustos ve ekim ayları arasında bu dev örümceklerle karşılaşabilir.

CHP’li Taşer’den iktidara ‘uçak’ tepkisi

CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, Bursa’nın Harmancık ilçesindeki yangın bölgesinden, “Gece görüşlü yangın söndürme uçakları olmadan bu felaketi nasıl durduracağız? Makam uçakları alırken geceyi unuttular” diyerek tepki gösterdi.

AKP’li başkanın sendika zorbalığı!

Şanlıurfa Akçakale’de AKP’li Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın, işçileri yandaş sendikaya zorla geçirmeye çalıştığı iddia edildi. Direnenler ya görevden alındı ya da işten atıldı.