Başbakanının kızından sarsıcı itiraf: “Katolik okulda dövüldüm, korkudan altıma yaptım”

Fransa Başbakanı François Bayrou’nun kızı Helene Perlant, çocukluğunda gittiği Katolik okulunda maruz kaldığı fiziksel şiddeti ilk defa kamuoyuna açıkladı.

Uzun süredir cinsel istismar skandallarıyla anılan Notre-Dame de Bétharram okulundaki deneyimlerini paylaşan Perlant, bir rahip tarafından tüm öğrencilerin önünde saçlarından sürüklenip tekmelediğini dile getirdi.

Perlant, Paris Match’e yaptığı açıklamada, 1980’lerde katıldığı bir yaz kampında bir rahip tarafından tüm öğrencilerin önünde dövüldüğünü belirtti. “Korkudan altıma işedim, bütün gece öylece kaldım” diyerek yaşadığı travmayı anlattı.

SKANDALIN MERKEZİNDEKİ OKUL

Notre-Dame de Bétharram adlı Katolik okul, son 20 yılda 200’den fazla istismar iddiasıyla gündeme gelmiş durumda. Bu iddiaların 90’ı cinsel şiddeti içerirken, bazıları grup tecavüzüne kadar varan iddiaları içeriyor.

“TARİKAT GİBİ İŞLİYORDU”

Perlant, okulun adeta bir tarikat gibi işlediğini, öğrenciler ve öğretmenler üzerinde büyük bir baskı kurulduğunu belirtti. Kimse duyuramadı.

Başbakan Bayrou’nun eşi okulda öğretmenlik yapmış ve üç çocuğu da burada eğitim görmüştü. Ayrıca Bayrou, okulun bulunduğu bölgede uzun süre siyaset yapmıştı.

Muhalifler, Bayrou’nun geçmişte olanlardan haberdar olduğunu iddia ediyor. Ancak, Bayrou’nun bilgisiz olduğunu savunan iki tanığın yeminli ifadesiyle bu iddialar çelişiyor. Başbakan, 14 Mayıs’ta komisyona ifade vermek üzere çağrıldı.

Related Posts

Tarlada başlayan yasak aşk, tarlada bitti

Edirne’nin Havsa ilçesinde tarlada başından vurulmuş halde bulunan 29 yaşındaki Semra Çelik’in katil zanlısı Zeki Doğan, Osmaniye’de yakalandı. Evli ve 3 çocuk sahibi olan ikilinin bir süredir ilişki yaşadığı, Çelik’in “geri dönmek istiyorum” demesi üzerine Doğan tarafından tartışma sonrası öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dilan Çıtak Adliyeye Sevk Edildi

Bodrum’da polise direnerek kaçmaya çalışan şarkıcı Dilan Çıtak, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Yargıtay’dan HKP liderine kötü haber! Nurullah Efe’nin genel başkanlığı düşürüldü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Efe’nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan aldığı 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasının kesinleştiğini belirterek, Efe’nin kurucu üyeliğinin, parti üyeliğinin ve yöneticiliğinin sona erdiğini açıkladı.

Ülkede dev örümcek alarmı! Binlercesi yer altından çıkıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin beş eyaletinde önümüzdeki haftalarda binlerce tarantulanın yer altından çıkarak çiftleşme yürüyüşüne başlaması bekleniyor. Kaliforniya, Colorado, Kansas, New Mexico ve Teksas’ta yaşayanlar ile bölgeyi ziyaret edecek olanlar, ağustos ve ekim ayları arasında bu dev örümceklerle karşılaşabilir.

CHP’li Taşer’den iktidara ‘uçak’ tepkisi

CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Taşer, Bursa’nın Harmancık ilçesindeki yangın bölgesinden, “Gece görüşlü yangın söndürme uçakları olmadan bu felaketi nasıl durduracağız? Makam uçakları alırken geceyi unuttular” diyerek tepki gösterdi.

AKP’li başkanın sendika zorbalığı!

Şanlıurfa Akçakale’de AKP’li Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın, işçileri yandaş sendikaya zorla geçirmeye çalıştığı iddia edildi. Direnenler ya görevden alındı ya da işten atıldı.