Barış Anneleri’nden Mersin’de ‘kayyım’ nöbeti: Akdeniz bizimdir

Akdeniz Belediye Yetkilileri Savcılık İfadeleri İçin Mahkemeye Çıkarılacak

Mersin’de 10 Ocak tarihinde ‘örgüt üyeliği’ suçlamalarıyla gözaltına alınan Akdeniz Belediye Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Çağlar, belediye meclis üyeleri Neslihan Oruç, Yakup Danış ve Hikmet Bakırhan, Savcılık ifadeleri vermeye başladılar.

Gözaltında tutulan belediye yetkililerinin ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. Akdeniz Belediyesi, polis ablukasına alınırken, Mersin Adliyesi önü de bariyerlerle kapatıldı.

DEM Parti yetkilileri, Barış Anneleri Meclisi ve hukuk örgütleri Adliye önünde toplanırken, avukatların adliyeye girişlerine izin verilmedi. Ancak, avukatlar saat 11.30’dan itibaren adliyeye alınmaya başlandı.

Kitlenin Adliye Önündeki Bekleyişi Sürüyor

Gözaltındaki belediye eş başkanlarının Savcılık ifadeleri alınırken, kitlenin adliye önünde bekleyişi devam ediyor. Protestocular, “Hak, hukuk, adalet”, “Akdeniz bizimdir, bizimdir, bizim kalacak”, “Akdeniz ya me ye şaredarî ya meye” gibi sloganlarla durumu protesto ediyorlar.

Related Posts

İsrail yine Gazze’yi hedef aldı! 19 Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri sürdürdüğü soykırımı kapsamında düzenlediği son saldırılarda 19 Filistinli hayatını kaybetti. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bulunan İsrail ve ABD …

Dünya liderleri Okyanus Konferansı’nda bir araya gelecek: ‘Önemli bir dönüm noktası’

120 ülkeden üst düzey temsilciler, Birleşmiş Milletler (BM) Okyanus Konferansı’nın üçüncüsü (UNOC3) için bugün Fransa’da toplanacak. Çok sayıda sivil toplum kuruluşunu da bir araya getirecek konferansta ayrıca iklim değişikliği ve insan faaliyetleri nedeniyle tehdit altında olan okyanusların korunmasına yönelik adımlar ele alınacak.

Ferdi Zeyrek’in sağlık durumuna ilişkin son açıklama geldi: ‘Her geçen saat daha iyi haber alıyoruz’

Elektrik akımına kapılan ve durumu ciddiyetini koruyan Ferdi Zeyrek’in sağlık durumu nasıl? Doktorları ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel açıklama yapıyor.

Oş’taki Lenin Anıtı’nın yıkılması üzerine Kırgız milletvekili Masaliyev: Cehalet ve mankurtluk

Kırgız milletvekili Masaliyev, Oş’taki Lenin Anıtı’nın yıkılmasını ‘cehalet’ olarak nitelendirdi. Kırgızistan Parlamentosu milletvekili İshak Masaliyev, Sovyetler Birliği’nin kurucusu Vladimir Lenin’in Oş kentindeki anıtının yıkılmasını eleştirerek, bu eylemi “cehalet ve mankurtluk” olarak nitelendirdi.

Kurban Bayramı’nın acı bilançosu: Kazalarda çok sayıda ölü ve yaralı var

Kurban Bayramı’nın ilk gününde yurdun farklı bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda can kaybı yaşanırken yüzlerce kişi de yaralandı.

Erdoğan’dan bayram mesajı: ‘Bataklık, yolsuz, vizyonsuz, beceriksiz’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin teşkilatlarına gönderdiği bayram mesajında CHP’ye yönelik sert ifadeler kullandı. Erdoğan, özellikle CHP’li belediyeleri hedef aldığı açıklamasında, muhalefeti yönetim becerisi ve etik konularında ağır şekilde eleştirdi.