Bakan Bolat: Her yıl hedeflerimizi aşarak hizmet ihracatında yeni rekorlara imza attık

Türkiye Geçen Yıl Hizmet İhracatından 115,2 Milyar Dolar Kazandı

Ticaret Bakanlığı kaynaklarına göre, Türkiye geçen sene hizmet ihracatından 115,2 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin en büyük bölümü, 61,1 milyar dolarla turizm sektöründen geldi. Lojistik ve taşımacılık sektörü 39,9 milyar dolar, diğer iş hizmetleri 6,1 milyar dolar, telekomünikasyon, bilgisayar ve bilgi hizmetleri 4,9 milyar dolar, sigorta ve emeklilik hizmetleri ise 3 milyar dolar gelir sağladı.

Türkiye Hizmetler Alanında Küresel Bir Oyuncu Haline Geldi

Bakan Bolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hizmet ihracatı ve bilişim sektöründeki pay hakkında görüşlerini paylaştı. Bolat, Türkiye’nin geçen yıl hizmet ticaret fazlasında dünyada 5. sırada yer aldığını belirterek, bu alandaki başarının önemini vurguladı. Geçen yılın, bir önceki yıla göre yüzde 8,1 artışla geçtiğini söyleyen Bolat, bu yılın ocak-nisan döneminde ise ihracatın %4,3 artışla 30 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

Bolat, bu başarıda ihracatçıların kararlılığının, Türkiye’nin hizmet sunumu ve insan kaynakları altyapısının önemli rol oynadığını söyledi. Ayrıca, Bakanlık tarafından uygulanan destek programlarının da bu başarıya katkı sağladığını belirtti.

Bolat, Türkiye’nin hizmetler alanında global bir oyuncu haline geldiğini ve hedeflerinin daha büyük rekora imza atmak olduğunu ifade etti. Ülkenin refahına katkı sağlayan hizmet ihracatının önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesinin hedeflendiğini belirtti.

Hizmet İhracatına 7,3 Milyar Lira Destek Sağlanacak

Sağlık turizminden lojistiğe, bilişimden eğitim hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede firmalara destek verildiğini belirten Bolat, bugüne kadar verilen destek miktarının 15 milyar lirayı aştığını söyledi. Bu yıl hizmet ihracatına 7,3 milyar lira destek sağlanacağını duyurdu.

Bolat, Türkiye’nin bilişim hizmetleri sektöründe önemli bir rol oynadığını belirterek, sektörün dünya genelinde büyük bir ivme kazandığını ifade etti. Türkiye’nin bilişim ihracatının geçen yıl 5 milyar dolara ulaştığını ve bu yıl %10 büyüyerek 5,5 milyar dolara ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

Related Posts

İş dünyasından yeni çağrı: e-Fatura basılıdan pahalı, KOBİ’ler dijital yük altında

ATO Başkanı Gürsel Baran, dijital vergi sistemine geçişin KOBİ’ler üzerinde ciddi bir mali yük oluşturduğunu belirterek, e-fatura ve benzeri hizmet ücretlerine üst sınır getirilmesi çağrısında bulundu.

Kozan’da Sıcaklık 50 Dereceyi Geçti

Adana’nın Kozan ilçesinde hayvancılar, 50 derece sıcakta sürülerini otlatmakta zorlanıyor.

Türkiye’de kiralar rekor kırdı: Ortalama konut metrekare fiyatı 40 bin liraya dayandı

Türkiye’de kiralar rekor kırdı: Ortalama konut metrekare fiyatı 40 bin liraya dayandı

21. Geleneksel Gediz Tarhana Festivali Başladı

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Gediz’de düzenlenen 21. Geleneksel Tarhana Festivali’nde yöresel ürünleri tanıttı ve festivalin kültürel önemi üzerine konuştu.

Gazetecilik Meslek Yasası’na Acil İhtiyaç

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Ayhan Türkez, Türk basınının, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na acilen ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Ordu’da Fındık Rekoltesi Yüzde 70 Düştü

Ordu’da fındık rekoltesi, nisan ayındaki zirai don nedeniyle %70 azalarak 64 bin tona düştü.