AVM niteliği taşımayan işletmeler AVM ifadesini kullanamayacak

AVM Yönetmeliğinde Değişiklikler Yayımlandı

Resmi Gazete’nin son sayısında yer alan habere göre, alışveriş merkezlerine (AVM) yönelik yönetmelikte önemli değişiklikler yapıldı. Yapı ruhsatı başvurularında artık, belirlenen niteliklere sahip projeler AVM olarak tanımlanacak.

Yönetmelikte, AVM’lerde bulunan “ortak kullanım alanları”na ilişkin tanım maddesi eklenmiş. Buna göre, ortak kullanım alanları olmayan alışveriş merkezi projeleri için yapı ruhsatı verilmeyecek. Ayrıca, doğrudan erişilemeyen dış cephe ve çatı gibi alanlar artık ortak kullanım alanı olarak kabul edilmeyecek.

Yönetmelik kapsamında getirilen yeni yükümlülükler ise; satış alanı 10,000 metrekare veya iş yeri sayısı 30’un altında olan alışveriş merkezlerinde, faaliyet sırasında iş yerlerinin yarısından fazlasının aktif olmaması veya ulusal/uluslararası perakende işletmeler tarafından işletilmiyor olması durumunda Ticaret Bakanlığı tarafından askıya alınabilecek.

Ortak Giderlerde Yenilikler

Her yıl Nisan ayının sonuna kadar, önceki yılın ortak gelir ve gider raporu alışveriş merkezindeki perakende işletmelere gönderilecek.

Raporda, tür ve tutarları detaylarıyla belirtilerek, birim satış alanına düşen ortak gider tutarı, boş iş yerleri ve işletmeler adına sahipleri tarafından karşılanan ortak gider tutarları gibi konular ele alınacak.

Related Posts

AB, tarifeler konusunda anlaşılamaması halinde ABD’yle ticaret savaşına hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB), ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı gümrük tarifelerine karşılık olarak 107 milyar dolar değerinde ABD ürünlerini hedef alması öngörülen bir plan hazırladı. Söz konusu plan dışında AB, ABD ile anlaşma sağlanamaması halinde …

Nevşehir’de 74 yaşındaki emekli işçi, aşkı, özlemi ve türküyü volkanik taşlarla işledi

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki işçi emeklisi Rafet Topraktepe, dağların eteklerinden topladığı volkanik taşlarla evinin bahçesine yaptığı sanat duvarına şiir, türkü ve şarkı sözlerini işledi.

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ta imzalanan ikili ekonomik ortaklık anlaşmasının parlamentoda oy çoğunluğuyla kabul edildiğini duyurdu. Söz konusu anlaşma, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini öngörüyor.

Çiftleşmeden çoğalıp 400 gün aç yaşıyorlar: Şehirleri ele geçiriyorlar

Brezilya’da son yıllarda artan akrep sokması vakaları halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit haline geldi. 2014-2023 yılları arasında ülkede 1.1 milyondan fazla kişi akrep sokması nedeniyle sağlık kurumlarına başvurdu. Bu sayı, söz konusu dönemde vakalarda yüzde 250’lik bir artışa işaret ediyor.

Okul bahçesinde öğretmen öldürdüler

Kötü haber Mardin’in Kızıltepe ilçesinden geldi. Okulunun arka bahçesinde silahlı saldırıya uğrayan ücretli sınıf öğretmeni Abdurrahim Yılmaz (40), hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açılış Töreni’nde önemli açıklamalar: ‘Evliliğin kolaylaştırılması gerekiyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Vakıflar Haftası Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir