Alparslan Almanya sınırını geçemedi: İlk çevrilen Türk oldu

Almanya Sınır Kontrolleri Sertleşiyor

Almanya’da sınır kontrolleri daha da sertleşiyor. Fransa, İsviçre, Polonya, Avusturya ve Çekya sınırlarında 12’şer saatlik nöbetlere başlayan 11 bin polis, ağır silahlı bir şekilde görev yapıyor. Tüm polis birimleri takviye edilmiş durumda ve diğer bölgelerden de polis ekipleri sınırlara yönlendiriliyor.

Almanya’ya gelen her minibüs, araba, tren, metro ve hatta yaya bile detaylı bir şekilde inceleniyor. İsviçre’den gelen Türk aileler özellikle sıkı kontrollere tabi tutulurken, sınırdan geçmeye çalışan diğer vatandaşlar da ciddi sorgulamalardan geçiyorlar. Avusturya’dan Almanya’ya geçmeye çalışan Türk vatandaşı olan “Alparslan” da bu kontrollerden nasibini aldı.

Önce İltica Etmek İstemiş

Alman polisine Kürt kökenli olduğunu ve daha önce İtalya üzerinden Almanya’ya geldiğini söyleyen Alparslan, o dönemde iltica belgesine sahip olduğunu iddia etti. Ancak belge gösteremediği için Alman polisi tarafından trenle geri gönderilerek Avusturya’nın Kufstein kentine götürüldü.

Avusturya’ya geri gönderilen 24 yaşındaki Alparslan, “Önce biraz dinlenmem lazım. Sonrasında ne yapacağıma karar vereceğim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alparslan’ın yanı sıra kontrollerin arttığı ilk gün Avusturya sınırında Suriyeli, Filistinli, Arnavut ve Ukraynalı kaçaklar da geri çevrildi. Fransa sınırından gelen Afrikalı kaçaklar da benzer şekilde geri çevriliyor. Polonya sınırında ise özellikle sınır kapısının dışındaki geçiş noktaları da titizlikle denetleniyor.

Related Posts

Pervin Buldan: Bir iki gün içinde PKK kongresinin kararlarını bekliyoruz

DEM Parti milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi terör örgütü PKK’nın kongre kararlarının bir-iki gün içinde açıklanmasını beklediklerini söyledi.

‘Bütün bilgilerimiz ABD konsolosunun elinde!’

ABD Ankara Konsolosluğu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım büyük tepki topladı.

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir