“Alo, şaka yaptım” dönemi bitiyor! 112’yi boş yere meşgul edenlerin cebi yanacak!

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Yeni Para Cezası Uygulaması Getirildi

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yönelik artan asılsız ihbarlarla mücadele kapsamında alınan yeni bir kararla, 112’yi gereksiz yere meşgul edenlere ciddi para cezaları verilecek. Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle bu uygulama resmiyet kazanacak.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AKP’nin önerdiği teklife göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere meşgul eden ve personeli işlerinden alıkoyan kişilere ilgili valiliklerce 1.500 lira para cezası uygulanacak.

Eğer yapılan ihbarın asılsız olduğu, olay yerine giden ekipler tarafından tespit edilirse, söz konusu kişilere 15 bin lira idari para cezası kesilecek.

Related Posts

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Uzmanlar kadınları uyardı: İçmeden önce bir kez daha düşünün

Hayatının bir döneminde her sekiz kadından birinin karşılaşabileceği meme kanseri, kadınlar için en korkutucu teşhislerden biri olmaya devam ediyor. Ancak son araştırmalar, hastalığın arkasındaki nedenlerden birinin düşündüğümüzden çok daha yaygın bir alışkanlık olan alkol tüketimi olduğunu ortaya koyuyor.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

Türk Doktor New York’ta Hayat Kurtardı

Türk Doktor New York’ta başarıyla gündem oldu. Türkiye’den her gençen gün daha fazla doktor, hemşire ve sağlık profesyonelleri yurt dışına göçüyor!

Uzmanı uyardı: Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor

Uzmanı uyardı: Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor