AKP, emekliden 732 simit eksiltti

Emekli Maaşı Alım Gücü 105 Bin TL Olmalı

20 yıldır devam eden AKP iktidarının emekliler üzerindeki etkisini değerlendiren Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu (MESK) Genel Başkanı Musa Kocaman, emekli maaşlarının düşüşünü altın alım gücü üzerinden ortaya koydu. Kocaman’ın hesaplamalarına göre, bugünün emekli maaşı 105 bin TL olmalı.

13 Çeyrek Altın Eriyerek Geriledi

Musa Kocaman’ın analizine göre, 2005 yılında 437 TL olan en düşük emekli maaşı ile alınabilen 15 çeyrek altın, 2015 yılında 6’ya, 2025 yılında ise 2’ye gerileyerek büyük bir düşüş yaşadı. Benzer şekilde, aynı dönemlerde simit alımında da ciddi bir düşüş yaşandı. Bu durum, emeklilerin alım gücünün ne kadar düşük seviyelere gerilediğini gözler önüne seriyor.

Kocaman, yaşanan bu olumsuz gelişmeler karşısında endişesini dile getirerek, “Emekli maaşları yoksulluk sınırının bile altında kalmış durumda. Emekliler, ülkenin temel taşı konumundadır ve hak ettikleri değeri görmelidirler” dedi. Emeklilerin alın teriyle kazanmış oldukları haklarının korunması ve artırılması gerektiğini vurgulayan Kocaman, konunun ciddiyetine dikkat çekti.

Related Posts

Yasaklara karşı 925 ayarlık tasarruf

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Başkan Mehmet Sekmen’in konuklarına hediye etmesi için 831 adet 925 ayar gümüş set aldı. Altı ay içinde belediyenin kasasından 3.4 milyon lira çıktı.

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Merkez Bankası döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve geçen haftaya göre yaklaşık 9 milyar dolar artış gösterdi. Toplam rezervlerde ise artış yaklaşık 10 milyon dolara ulaştı.

Kırmızı et üreticileri karantina sonrası harekete geçti! Fiyatlarda dikkat çeken değişim

Ülkemizde baş gösteren şap hastalığı yurt çapında tüm hayvan pazarlarının kapatılmasına yol açtı. Hastalık nedeniyle üreticiler de hayvanlarını erkenden kesime gönderince et fiyatlarında artış durdu, hatta düşüşler gözlendi. İşte detaylar…

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Bir bira grubuna daha zam geldi! Fiyatlar el yakıyor

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışıyla birlikte alkol ürünlerine yeni zamlar geldi. TBYD Başkanı Erol Dündar, Tuborg grubuna yapılan son zamları duyurdu. 50 cl bir şişe biranın fiyatı 95 TL’ye çıktı.

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.