Aile hekimleri yeniden iş bıraktı: ‘Hasta olmayan hastanın bedelini hekim ödeyecek’

Aile Hekimleri İş Bıraktı: Değişikliklere Tepki Devam Ediyor!

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki son değişikliklere tepki göstermek isteyen aile hekimlerinden bir grup, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, “Eylemlerimiz, hasta hasta olmayan veya hastaneye sıkça başvuran hastaların bedelini biz ödemek zorunda kalıyorsak devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugün başlayan iş bırakma eyleminin 5 gün boyunca süreceği belirtildi. Aile hekimleri, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurgularken, Mehlepçi, “Mutsuz hekimler, mutsuz ebe hemşireler, mutsuz bir halk. Senin mutsuzluğunun sorumlusu olan Memişoğlu, unutma bu tabloyu” ifadelerini kullandı.

“Ebelere Yapılan Kesinti Kabul Edilemez!”

Dr. Mehlepçi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

  • Bu yönetmelikle ASM çalışanlarının maaşlarının artacağını söylediniz, ancak bizler doğruyu söylüyoruz. Ebe hemşire arkadaşlarımızın zaten yetersiz olan maaşlarından %15 kesinti yapılması kabul edilemez.
  • Mesleki onurumuzu ayaklar altına alamayız, iş güvencemizin vatandaşın puanlamasına bağlı olması kabul edilemez. Hastaların bilgilerini girmek için bizi zorlayan belirsiz bir platform oluşturulması onursuzluğa ve değersizleştirmeye yol açmaktadır. Buna karşı çıkmamız gerekiyor.

Related Posts

Dünyada 304 milyon insan hepatit B veya C ile yaşıyor

Bulaşıcı hastalıklara bağlı ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer alan hepatit yılda 1,8 milyon kişinin ölümüne neden olurken, dünya çapında 304 milyon insanın da hepatit B veya C ile yaşadığı tahmin ediliyor.

Tavuk yumurtası mı yoksa bıldırcın yumurtası mı? Hangisi daha sağlıklı

Yıllardır süregelen tavuk yumurtası mı yoksa bıldırcın yumurtası mı daha sağlıklı sorusuna beslenme uzmanları açıklık getirdi.

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Uzmanlar kadınları uyardı: İçmeden önce bir kez daha düşünün

Hayatının bir döneminde her sekiz kadından birinin karşılaşabileceği meme kanseri, kadınlar için en korkutucu teşhislerden biri olmaya devam ediyor. Ancak son araştırmalar, hastalığın arkasındaki nedenlerden birinin düşündüğümüzden çok daha yaygın bir alışkanlık olan alkol tüketimi olduğunu ortaya koyuyor.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.