Adana’da Dolandırıcılık Operasyonu

Adana’da Altın Dolandırıcıları Polis Tarafından Yakalandı

Adana’da telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak Arif A.’nın (70) evinde bulunan 4 milyon 250 bin lira değerindeki altınları alan Hayri İ. (23) ve Rıdvan G. (35) isimli dolandırıcılar polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheliler tutuklanırken, altınların bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi’nde yaşayan emekli Arif A., cep telefonuna gelen bir telefon ile kendisine polis olarak tanıtan şahsın “Kimliğiniz FETÖ şüphelilerinin eline geçti. Şüphelilerin yakalanması için bize yardımcı olmanız gerekiyor. Evinizdeki para ve altınlarınız devlet hazinesine geçirilecek ve operasyon sonrasında size iade edilecek” şeklindeki sözleri üzerine evinde bulunan 4 milyon 250 bin lira değerindeki altınları polis yeleği giyen bir kişiye teslim etti. Ancak bir süre sonra telefon numarasına ulaşamayan Arif A., dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi.

Olayın ardından harekete geçen Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntüleri ve HTS kayıtlarını inceleyerek Arif A’yı arayıp altınları alan kişilerin Hayri İ. ve Rıdvan G. olduğunu belirledi. Şüpheliler evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyete götürülen şüphelilerden Hayri İ., sorgusunda suçsuz olduğunu iddia ederken, Rıdvan G. ise “Ben altın ya da para almadım” şeklinde savunma yaptı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Hayri İ. ve Rıdvan G., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Polis ekipleri, altınların bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Related Posts

Bangladeş’te askeri eğitim uçağının okul kampüsüne düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 27’ye yükseldi

Bangladeş’te askeri eğitim uçağının okul kampüsüne düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 27’ye yükseldi

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili Seçer, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti: ‘Bugünler aşılacak, el birliğiyle aşacağız’

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili Vahap Seçer, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Vekili Büşra Özdemir ile bir araya geldi. Seçer, “Bizi yıpratma, bölme, parçalama ve mümkünse yok etme çabaları hep vardı, hep var olacak. Bugünler aşılacak, el birliğiyle aşacağız” dedi.

TIR kaydı, yol kapandı: Uzun araç kuyrukları oluştu

Ardahan’da sağanak yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kayan TIR, yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Kaza nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

“Türk futbolu altyapıya dönmeli, her sezon 15 transfer yapılamaz”

Süper Lig’in yeni ekibi Gençlerbirliği’nin teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, NTV’ye açıklamalarda bulundu.

Kocasinan Şimşekspor’un Yeni Sportif Direktörü Halit Kurt

Kocasinan Şimşekspor, 2025-2026 sezonu için Halit Kurt’u Sportif Direktör olarak atadı.

17 ilde siber suç operasyonu: 179 gözaltı

Siber suçlarla mücadele kapsamında son 5 günde 17 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 179 şüpheliden 46’sı tutuklandı.