ABD Başkanı desteksiz attı: Gazze için kondom iddiası

Trump: “Gazze’ye Gitmesi Planlanan 50 Milyon Doları Durdurduk”

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Salı günü düzenlenen basın brifinginde, Elon Musk liderliğindeki Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) ve Yönetim ve Bütçe Ofisi’nin (OBM) yaptığı incelemede vergi mükelleflerinden Gazze’ye gönderilmesi planlanan yaklaşık 50 milyon doların tespit edildiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ise bugünkü açıklamasında Leavitt’in bu sözlerini tekrarlayarak, “Hamas’a kondom verilmesi için Gazze’ye gönderilecek olan 50 milyon doları tespit ettik ve durdurduk. Bu paraların bomba yapmak için kullanıldığını tespit ettik” dedi.

Hamas’ın İsrail’e karşı prezervatifleri patlayıcı balonlar yapmak için kullandığı iddiaları daha önce gündeme gelmişti. Jerusalem Post gazetesinin 2020 yılında yayınladığı bir haberde, Hamas’ın İsrail’in güneyine patlayıcı balonlar taşımak için prezervatifleri kullandığı ve bu durumun okul bahçeleri, tarım arazileri ve otoyolları tehdit ettiği belirtilmişti. Ancak bu iddialara dair somut bir kanıt bulunamamıştır.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayrak çağrısı Bağcılar’da karşılık buldu

Terörsüz Türkiye sürecinde kritik bir dönüm noktası yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında önemli mesajlar verdi. Terör örgütünün kendini …

Çeşme’de korkutan yat yangını! Küle döndü

Çeşme’nin Dalyan Mahallesi’ndeki bir marinada bağlı bulunan motoryatta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Motoryat kullanılamaz hale geldi.

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Hapiste ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın İsrail için çalıştığı iddia edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı

300 yıllık kayıp hazine bulundu: Altın çağın en büyük serveti

Hazine taşıyan ve 1721’de korsanlar tarafından batırılan tarihi gemi, Madagaskar açıklarında bulundu.

Görevden uzaklaştırılan Tutdere’den ilk açıklama!

Görevinden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sosyal medya medya hesabından “Asla şaşmayacağız!” ifadelerini kullandı.