KOBİ tanımı değişti: Net satış hasılatı veya mali bilanço sınırı yükseltildi

KÜÇÜK ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) tanımı, ‘Yıllık çalışan sayısı 250 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 1 milyar lirayı aşmayan işletmeler’ olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan ‘KOBİ Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre; KOBİ tanımında değişikliğe gidilerek, net satış hasılatı veya mali bilanço büyüklüğü sınırı 500 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseltildi. Böylece KOBİ’ler, ‘Yıllık çalışan sayısı 250 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 1 milyar Türk lirasını aşmayan işletmeler’ olarak tanımlanacak. Söz konusu yeni tanımlama orta büyüklükteki işletmeleri kapsayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yönetmelik değişikliğine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resim Gazete’de yayımlanan kararla, KOBİ tanımındaki net satış hasılatı veya mali bilanço büyüklüğü sınırı 500 milyon TL’den 1 milyar TL’ye yükseldi. KOBİ’lerimizi yatırım, istihdam ve finansman süreçlerinde güçlü şekilde desteklemeye devam edeceğiz. İş dünyamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Son dakika Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 12 Ağustos 2025

Son dakika Manisa deprem haberleri..Manisa’da deprem mi oldu? Az önce deprem Manisa’da nerede oldu? Manisa Kandilli ve AFAD son depremler.. 12 Ağustos 2025 Manisa deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Manisa’da? Manisa son deprem büyüklüğü ne kadar? Manisa’da ve Manisa yakınındaki depremler nelerdir? Manisa’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Manisa canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Manisa deprem haberleri.. Manisa’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Manisa’da deprem mi oldu? Deprem Manisa’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Manisa’da nerede deprem oldu? Manisa deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Tanınan iş insanı hayatını kaybetti!

Aydın’da eski Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, evinde ölü bulundu. 78 yaşındaki Akşit, 33 yıl başkanlık yapmış ve Aydınspor’un da başkanlığını üstlenmişti.

Devlet Bahçeli’den ‘belediyeler’ çıkışı: ‘Tartışmalar kesinkes sonlandırılmalı, soruşturmalar bir an evvel tamamlanmalı’

MHP lideri Devlet Bahçeli, belediyeleri hedef alan soruşturmalara ilişkin “Türkiye’nin ağırlaşan hukuki davalardan süratle kurtulması, sonuçta adaletin eksiksiz tecellisi sağlanmalıdır” diyerek “bir an evvel tamamlanmalı” çağrısı yaptı.

AB Yüksek Temsilcisi Kallas’tan ‘Gazze’ uyarısı: Her geçen saat daha tehlikeli hale geliyor

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Gazze’deki duruma ilişkin açıklama yaptı. Kallas, AB’nin önceliklerinin insani destek sağlanması, STK’lerin erişimine izin verilmesi, derhal ateşkes sağlanması ve kalan esirlerin serbest bırakılması olduğunu ifade etti.

6 Şubat’ın vicdan azabı: Önce itiraf, sonra icraat… Google’ın hakkını Google’a vermek

Google, Temmuz ayının sonunda yaptığı açıklamada Android telefonlarda bulunan ‘Deprem Erken Uyarı Sistemi’nin, 6 Şubat depremlerinde ciddi şekilde başarısız olduğunu resmen kabul etti. Ardından, Balıkesir depremi oldu. Bu defa sistem tam çalıştı…

Mahmud Abbas ile Prens Selman ‘Filistin’i görüştü: Uluslararası dayanışma güçlendirilmeli

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Filistin’deki gelişmeleri ele aldı. Filistin Devleti’ni tanıyan ülke sayısını artırma çabalarına değinen Abbas, Filistin halkıyla uluslararası dayanışmanın güçlendirilmesini istedi.