Fatih Altaylı: İBB’nin en büyük ayıbı!

T24 Haber Merkezi

Gazeteci Fatih Altaylı, Etiler’deki eski polis okulu arazisindeki üç gökdelen projesine tepki göstererek, “İstanbul’da ağır bir imar suçu işleniyor” dedi.

“Bana sorarsanız, İBB’nin en büyük ayıbı. AKP döneminde alt yapısı kurulmuş olsa da, CHP’li İBB döneminde işlenen bir imar cinayeti” yorumunu yapan Altaylı, şunları kaydetti:

“Kuleler o kadar yüksek ve o kadar olmaması gereken bir yerde yapılıyor ki, artık İstanbul’un her yerinden görünüyor Boğaziçi’nin ön görünümünü bile etkiliyor.

Ancak bu üç kulede benim en çok ilgimi çeken ‘iktidar medyasının’ tavrı. Kendi bozdukları yürüyen merdivenler üzerinden, kendi çabalarıyla özellikle tıkadıkları trafik üzerinden, olmayacak saçma sapan konular üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne saldıran iktidar ve iktidar yanlısı basın bu üç kule için gıkını çıkarmıyor. Bu açık kent suçu ile ilgili en küçük bir eleştiri yapmıyor.

Bu kuleleri yine ‘Ekremci’ dedikleri muhalif gazeteler ve yazarlar eleştirirken, iktidar cenahından ve iktidarın satılmış kalemşörlerinden çıt çıkmıyor. Onlar için bu kuleler görünmezlik pelerini altında. Otu boku eleştirenler bu kulelere gık diyemiyor. Tabii o zaman da insan haliyle merak ediyor. Bu kulelerin üzerini örten ‘görünmezlik pelerininin’ sahibi kim!”

Etiler’de bulunan Polis Okulu 2014 yılında boşaltılmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

İhaleyi 2,6 milyar lira gelir hedefi teklif eden İBB şirketlerinden KİPTAŞ kazanmıştı. KİPTAŞ ise arazide yapılacak inşa için Astaş ile Yapı & Yapı şirketleriyle anlaşmaya varmıştı. Projede üç gökdelen ve bir alışveriş merkezi de bulunuyordu. Polis Okulu arazisinde hızla yıkım tamamlanmış ve inşaat başlamıştı.

İBB’nin AKP’de olduğu dönemde, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan itirazlar belediye lehine sonuçlanmıştı. Ancak 2019 Haziran seçimlerinde İstanbul Belediyesi’nin CHP’nin kazanması ve belediye şirketlerinin yönetimlerinin değişmesi sonrası durum farklılaşmıştı. Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin plana karşı açtığı dava sonrası, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4’ncü İdare Dava Dairesi başvuruyu haklı bularak projenin iptaline karar vermişti. İptal kararına rağmen projenin inşaatı devam etmişti.

2022 yılında projenin ruhsatları da CHP yönetimindeki İBB tarafından iptal edilmiş; İBB, Beşiktaş Belediyesi’ne yazı yazarak, özel şirkete ait inşaat için “durdurma işlemi” uygulamasını istemişti.


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Erdoğan ile Bahçeli bugün görüşecek

Kızıl Goncalar’ın olay yaratan fragmanına tepki yağdı: Başörtüsünü çıkarıp ateşe attı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Yasin Aktay o fotoğrafa niye girdi?

TIKLAYIN – ABD Dışişleri Bakanı Blinken: SDG’nin yabancı üyelerinin ülkesine dönmesi ve grubun Suriye ulusal güçlerine dâhil edilmesi için Türkiye ile çalışıyoruz

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray-Başakşehir karşılaşmasını yorumladı: “Süper Lig’deki bambaşka bir maç olacak”

TIKLAYIN – Baba-oğul Gökçek’lerin “kefen yolsuzluğu” iddiasına suç duyurusu: “Mansur Yavaş ve Köksal Bozan’a iftira atıldı, AKP’ye oy devşirildi!”

Related Posts

Jeff Bezos’un 100 milyon dolarlık yatırımı uzayda kayboldu

Jeff Bezos’un 100 milyon dolarlık yatırımı uzayda kayboldu

Yandaş medyanın manşeti AKP’li Kadir Topbaş ve Melih Gökçek’i hatırlattı

Tunç Soyer’in gözaltına alındığı operasyonun Cemil Tugay’ın şikayetiyle başladığını öne sürdüler ama önceki şikâyetler gündeme bile alınmamıştı.

Kılıçdaroğlu’na ofis operasyonu: Mal sahibi ‘ihtiyaçtan’ satışa çıkardı

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi görüşmelerini yürüttüğü ofis satışa çıkarıldı. Mülk sahibi tarafından ilana konulan villa, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılmasının ardından hem parti kurmayları hem de kamuoyunun dikkatini çeken bir adresti. Şaibeli kurultay davası ve etkileri sürerken yaşananlar Kılıçdaroğlu’nu ‘bezdirme’ çabaları olarak nitelendiriliyor.

‘Yenidoğan çetesi’ davasına 3 tahliye! Tutuklu sayısı 16’ya düştü

İstanbul’da yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelerin ilgili ünitelerine sevk ederek, haksız kazanç sağlayan ve kusurlu davranışlarda bulunarak ölümlerine neden oldukları iddiasıyla 59 kişinin yargılandığı davada 3 kişi tahliye edildi. Davada tutuklu sayısı 16’ya düştü.

Hamas: Ateşkes teklifini değerlendiriyoruz

Hamas: Ateşkes teklifini değerlendiriyoruz

Gazze’de ateşkes için geri sayım! Hamas’tan da açıklama geldi

ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı bir açıklamada ABD ve İsrail’in Gazze’de 60 günlük ateşkese ilişkin anlaşmaya vardığını duyurdu. Teklifin Katar ve Mısır tarafından Hamas’a iletileceğini söyleyen …