Çiftleşmeden çoğalıp 400 gün aç yaşıyorlar: Şehirleri ele geçiriyorlar

Büyük Şehirler Akrepler İçin Ekolojik Birer Cennet Haline Geliyor

Frontiers in Public Health dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, özellikle büyük şehirlerin, akreplerin yaşaması için uygun koşullar sağladığına dikkat çekiliyor. Sao Paulo Devlet Üniversitesi’nden araştırma lideri Dr. Manuela Berto Pucca, şehirlerin akrepler için adeta ekolojik birer cennet olduğunu belirtti:

“Kentler akreplerin ihtiyaç duyduğu; sıcaklık, sığınacak yerler gibi her şeye sahip. Besin kaynağı olan hamam böcekleri de çokça var ve doğal avcıları da yok…”

Kanalizasyon sistemleri, çöplerle dolu sokaklar ve düzensiz yapılaşma, akreplerin şehir merkezlerine yerleşmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca bazı türlerin hiç çiftleşmeden çoğalabildiği ve 400 güne kadar besinsiz hayatta kalabildiği de belirtiliyor. Bu durum da kontrol altına alınmalarını zorlaştırıyor.

Related Posts

Pervin Buldan: Bir iki gün içinde PKK kongresinin kararlarını bekliyoruz

DEM Parti milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi terör örgütü PKK’nın kongre kararlarının bir-iki gün içinde açıklanmasını beklediklerini söyledi.

‘Bütün bilgilerimiz ABD konsolosunun elinde!’

ABD Ankara Konsolosluğu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım büyük tepki topladı.

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir