Zelenski sokağa indi: ‘Ya Rusya değişecek ya dünya’

Zelenski, Nazizm’in 80. Yıl Dönümünde Kiev Sokaklarında Barış Mesajı Verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Nazi Almanyası’nın mağlubiyetinin 80. yıl dönümü dolayısıyla başkent Kiev’de sokakta yürüyerek görüntülü bir mesaj paylaştı.

Bugün Nazizm’e karşı zafer gününü kutladıklarını belirten Zelenski, 8 milyondan fazla Ukraynalının İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybettiğini vurguladı.

Zelenski, yaklaşık 3 yıl önce Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığını hatırlatarak, “Maalesef 3 yıl önce benzer bir durumu tecrübe ettik. Kiev semalarında yeniden hava saldırısı alarmı çaldı ve kötülük bir kez daha ülkemize hükmetti” şeklinde konuştu.

‘Biz Barış İçin Mücadele Ediyoruz’

Zelenski, savaşa rağmen Ukrayna halkının hayatlarına devam ettiğini ve barış için mücadeleye devam ettiğini belirterek, “Her birimiz barışın sağlanmasını, huzurun hakim olmasını arzuluyoruz. Biz bu uğurda mücadele ediyoruz” dedi.

Zelenski, gerekenin ne olduğunu bildiklerini ifade ederek, “Ya Rusya köklü bir değişime gitmek zorunda kalacak ya da dünya değişime gitmek zorunda olacak” dedi.

80 yıl önce olduğu gibi günümüzde de dünyanın “kötülüğe” karşı direnmesi gerektiğini belirten Zelenski, “Dünya, Rusya’nın Nazi unsurlarından arındırılması ve silahsızlandırılması için adımlar atmaya mecbur kalacak” şeklinde konuştu.

Zelenski, mesajında “Her işgalci sonunda topraklarımızı terk edecektir. Hayat, her zaman geri döner” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Pervin Buldan: Bir iki gün içinde PKK kongresinin kararlarını bekliyoruz

DEM Parti milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi terör örgütü PKK’nın kongre kararlarının bir-iki gün içinde açıklanmasını beklediklerini söyledi.

‘Bütün bilgilerimiz ABD konsolosunun elinde!’

ABD Ankara Konsolosluğu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşım büyük tepki topladı.

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı

İran ile ABD arasındaki görüşmenin tarihi belli oldu

İran ile ABD arasındaki dördüncü tur nükleer görüşmelerin 11 Mayıs’ta Umman’da yapılacağı doğrulandı.

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir