Türkiye’den KKTC’ye 19 milyar TL’lik hibe

Türkiye, KKTC’ye 19 Milyar TL Hibe ve Kredi Yardımı Sağlayacak

Resmi Gazete’nin 3 Mayıs tarihli sayısında duyurulan bir milletlerarası anlaşma doğrultusunda, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı yardımlar belirlendi. Buna göre, 2025 yılında KKTC’ye altyapı yatırımları ve reel sektör projeleri için 11.78 milyar TL, faaliyet ödenekleri için 620 milyon TL ve savunma ödenekleri için ise 6.6 milyar TL olmak üzere toplamda 19 milyar TL hibe yardımı yapılacak.

Aynı zamanda Türkiye, karar kapsamında 2025 yılında KKTC’ye 2 milyar TL’ye karşılık gelen kredi yardımı sağlayacak. Bu kredi yardımının 500 milyon TL’si cari açığa katkı olarak, 1.05 milyar TL’si kamu sektörüne destek olarak ve 450 milyar TL’si de reform çalışmalarını teşvik etmek amacıyla kullanılacak.

Related Posts

İsrail askerleri Gazze’de cinsiyet açıklama partisi için bir binayı havayı uçurdu

İsrail askerleri, Gazze Şeridi’nde işledikleri suçlara bir yenisini daha ekledi. Gazze Şeridi’nde 3 Mayıs’ta kaydedilen görüntülerde, İsrail askerlerinin cinsiyet açıklama partisi için Gazze Şeridi’ndeki bir binayı havaya uçurduğu görüldü. Gazze’yi …

Ukrayna’dan sürpriz saldırı! İkinci Kursk taarruzu: Rus birlikleri geri çekilmeye başladı

Ukrayna ordusuna bağlı birlikler, Rusya’nın Kursk bölgesine yönelik yeni bir askeri operasyon başlattı. Rus medyasında yer alan haberlere göre, Ukraynalı askerler roket atışlarıyla köprü ve altyapıları hedef aldıktan sonra sınırı geçti.

ABD’den sınırdışı edien göçmenler, Ruanda’ya gönderilecek

Ruanda, ABD’den sınır dışı edilen göçmenleri kabul etmeye yönelik görüşmelere başladığını duyurdu. Daha önce İngiltere ile yaptığı benzer anlaşma iptal edilen Kigali yönetimi, insan hakları ihlalleri eleştirilerine rağmen ABD’nin sınırdışı ettiği göçmenlerin yükünü üstlenmeye hazırlanıyor.

İran’daki korkunç patlamanın verdiği zarar ortaya çıktı

İran’da büyük patlamanın yaşandığı limandaki hasarın maliyeti açıklandı. Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Muhammed Muhsin Sadr, “Kabaca bir hesapla, Şehid Recai Limanı’ndaki patlama nedeniyle 3 ile 5 milyar dolar arasında bir zarar oluştu” dedi.

Dilek İmamoğlu’na First Lady telefonu

Ekrem İmamoğlu’nu tutuklanmasının ardından çok sayıda isim dayanışma için Dilek İmamoğlu ile görüşürken dayanışma telefonlarından sürpriz bir isim çıktı.

Ayşe Barım’ın ilk kez mahkemeye çıkacağı tarih belli oldu

Gezi Parkı soruşturmasında Ayşe Barım hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçundan 30 yıla kadar hapsi istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi. Barım ilk kez 7 Temmuz’da ilk kez mahkemeye çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir