Türkiye ve Katar, Suriye’ye elektrik üreten 2 gemi gönderecek

Türkiye ve Katar, Suriye’ye Elektrik Üretim Gemileri Gönderecek

Suriye’nin başkenti Şam’ın kontrolünü ele geçiren Heyet Tahrir Şam (HTŞ) öncülüğündeki cihatçı gruplar, Beşar Esad döneminin sona erdiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından Türkiye ve Katar, Suriye’ye elektrik üretmek amacıyla iki gemi gönderecek.

SANA’nın haberine göre, Elektrik İletim ve Dağıtım Genel İdaresi Genel Müdürü Halid Ebu Dai, Türkiye ve Katar’ın altyapısı hasar gören Suriye’deki enerji tedarikini artırmak için iki gemi göndereceğini belirtti. Toplamda 800 megavat elektrik üretecek olan gemiler, enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak.

Ebu Dai’nin yaptığı açıklamada, Suriye’deki üretim ve dönüşüm istasyonları ile elektrik bağlantı hatlarında meydana gelen hasarın büyük olduğu vurgulandı. Bu nedenle, enerji iletimi için gerekli iyileştirmelerin yapılmaya çalışıldığı belirtildi. Ancak gemilerin ne zaman gönderileceği hakkında net bir bilgi verilmedi.

ABD Hazine Bakanlığı ise Suriye’ye insani yardımların kolaylaştırılması amacıyla altı ay süreyle enerji ile havale hareketlerine izin veren muafiyet sağladı.

(REUTERS)

Related Posts

Erdoğan’dan bayram mesajı: ‘Bataklık, yolsuz, vizyonsuz, beceriksiz’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin teşkilatlarına gönderdiği bayram mesajında CHP’ye yönelik sert ifadeler kullandı. Erdoğan, özellikle CHP’li belediyeleri hedef aldığı açıklamasında, muhalefeti yönetim becerisi ve etik konularında ağır şekilde eleştirdi.

Ünlü makarna markası raflardan toplatılıyor: Tüketmeyin

Avrupa Birliği, Barilla’nın tam buğday makarnasındaki yüksek kurşun seviyesi nedeniyle tüketicilere uyarıda bulundu. Almanya’da geri çağırma başlatıldı, yetkililer riskin kaynağını araştırıyor.

Erzurumlu doktordan nişanlısına kurbanlık koç hediyesi

Erzurum’da görev yapan bir doktor, Kurban Bayramı öncesinde nişanlısına kurbanlık koç hediye etti.

AKP’nin ağır topları bir bir isyan ediyor: Bülent Arınç’tan Numan Kurtulmuş’a açık mektup

Aralarında AKP’nin kurucu isimlerinin de bulunduğu 19 ismin ‘Adalet’ çağrısı yapmasının ardından bu kez de eski TBMM Başkanlarından Bülent Arınç, yeniden TBMM Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş’a açık bir mektup yazdı.

Minibüsü seyir halindeyken alev aldı; o anlar kamerada

Antalya’da seyir halindeyken motor kısmından dumanlar yükselen belediyeye ait minibüs bir anda alev topuna döndü. Yangına müdahale etmeye çalışan sürücü yaralanırken, içinde yolcu bulunmayan araç dakikalar içinde hurdaya döndü. O anlar çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Dünyaca ünlü makarnada kurşun tespit edildi: Kurşun sağlığa zararlı mı?

Dünyaca ünlü makarna üreticisi Barilla, bir ürün partisinde aşırı kurşun tespit edilmesi üzerine tam buğday makarnasını piyasadan çekme kararı aldı. Geri çağırma kararının ‘Tam Buğdaylı Penne Rigate Integrale’ ürününü kapsadığı, Almanya ve İsviçre’de satışta olduğu belirtildi.