Microsoft’un 50. yıl kutlamasında İsrail protestosu

Microsoft’un 50. Yıl Dönümünde İsrail Protestoları Patlak Verdi

Microsoft’un 50. yıl dönümü kutlamaları, teknoloji yerine protestolarla anıldı. İsrail ile olan iş birliklerine tepki gösteren bazı çalışanlar, etkinlik sırasında yöneticilere sert eleştiriler yöneltti.

Protestolar, yapay zekanın askeri amaçlarda kullanılmasına karşı yükselen kurumsal iç itirazları bir kez daha gündeme getirdi.

CEO’ya Tepki

Microsoft AI CEO’su Mustafa Süleyman, 50. yıl dönümü partisinde protestoyla karşılaştı. Microsoft çalışanı Ibtihal Aboussad, Süleyman’a İsrail ordusuna yapay zeka silahları satışı konusunda sert sözlerle yüklendi.

Aboussad’ın konuşmasının ardından sahneden kefiyesini fırlatarak çıkarıldı. Süleyman ise tepkisine karşılık vererek, “İtirazın için teşekkür ederim, seni duyuyorum.” dedi.

“Hepinize Yazıklar Olsun”

Microsoft Yapay Zeka Bölümü’nde yazılım mühendisi olan Vaniya Agrawal, Bill Gates, Steve Ballmer ve Satya Nadella’nın bulunduğu sırada yüksek sesle “Hepinize yazıklar olsun, hepiniz ikiyüzlüsünüz.” diye bağırdı.

Agrawal, Microsoft teknolojisiyle öldürülen Filistinliler için şirkete eleştiriler yöneltti. Güvenlik eşliğinde dışarı çıkarılan Agrawal, Microsoft yöneticilerine istifa ettiğini bildirdi.

“Bu Şirkette Kalıp Suça Ortak Oluyoruz”

Agrawal, protestosunun ardından Microsoft yöneticilerine istifa ettiğini belirtti. Ibtihal Aboussad ise askeri amaçlarla kullanılacak çalışmalardan haberdar edilmediğini dile getirdi.

Protestolar, etkinliğin yapıldığı alanın dışında da devam etti. Microsoft, insanların sesini duyurmasını desteklediğini ancak iş kesintisine neden olmayacak şekilde yapılmasını istedi.

Yapay Zeka Hedef Belirlemede Kullanıldı

Associated Press’in 2025 başlarında yayımladığı bir araştırmaya göre, Microsoft ve OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka modelleri, İsrail askeri programı kapsamında Gazze ve Lübnan’daki bombardıman hedeflerinin belirlenmesinde kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

Fatih Altaylı: ‘Erdoğan o masayı devirdiğinde Bakırhan’ın yüzünü görmek isterim’

Gazeteci Fatih Altaylı, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın CHP ve İmamoğlu’na yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Robbie Williams’ın İstanbul pişmanlığı

İngiliz şarkıcı Robbie Williams, İstanbul’da ilk kez sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Gazzeli çocuklar açlıktan eriyor; aileler yemeğe ulaşamadan ölüyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) Filistin Ofisi X hesabından yaptığı açıklamada, “Gazze’deki aileler felaket düzeyinde bir açlıkla karşı karşıya” ifadesine yer verdi. Açıklamada, “Çocuklar açlıktan eriyor, bazıları …

Erdoğan üstüne gitti milli futbolcu Kaan Ayhan mahçup yanıtladı: Eve gidince konuşalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile milli futbolcu Kaan Ayhan arasında gülümseten bir diyalog yaşandı. Ayhan’a, “Kaan sende kaç çocuk var?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2” yanıtını alınca, “Ama durmak yok, yola devam. Değil mi?” ifadelerini kullandı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın’dan kritik hamle! Siyasi partilerle görüşecek

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, TBMM’de grubu bulunan siyasi partileri “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin ziyaret edecek. Kalın’ın AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisi’nin grup başkanları ve grup başkanvekilleriyle görüşmesi planlanıyor.

Kore Gazisi Zübeyir Köse Son Yolculuğuna Uğurlandı

93 yaşındaki Kore gazisi Zübeyir Köse, Merzifon’da askeri törenle defnedildi.