Adnan Oktar’a yargılandığı davada 3 suçtan beraat

Adnan Oktar ve 18 Sanık Yeniden Görülen Davada Karar Aldı

İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, İstinaf’ın bozma kararının ardından Adnan Oktar ve diğer 18 sanık hakkında yeniden görülen davada kararını açıkladı. Sanıklar “resmi belgede sahtecilik”, “resmi belgeyi bozmak ve yok etmek”, “kaçakçılık”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlarından yargılandı.

Mahkemeye katılan sanıklar arasında Adnan Oktar da vardı. Cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasında, Haydarpaşa Limanı’na gelen konteynerlerde yaşanan olaylar detaylı bir şekilde ele alındı. Belgelere sahtecilik iddialarıyla ilgili yapılan yargılamada, uzman bilirkişi raporlarına da başvuruldu.

Ayrıca, mütalaada “kaçakçılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarının ayrılması talep edildi. Mahkeme heyeti, Adnan Oktar ve diğer bazı sanıkların beraatına karar verdi. Ancak, bazı sanıklar hakkında ise farklı suçlamalardan dava açılmasına karar verildi.

Adnan Oktar duruşma sırasında yaptığı savunmada, iddiaları reddederken, olayın arkasında kumpas olduğunu belirtti. Oktar, suçlamaları kabul etmeyerek, masum olduğunu savundu.

Adnan Oktar ve diğer sanıklar hakkında verilen kararların detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Mahkeme, kararını Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na dayandırarak, bazı suçlamaların ayrılmasına hükmetti.

Related Posts

Özgür Özel’e yeni soruşturma! Ekrem İmamoğlu’ndan şiirli paylaşım

Ekrem İmamoğlu, Özür Özel hakkında açılan soruşturma sonrası şair Sezai Karakoç’un “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak” dizelerini paylaştı.

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar

Annesini bıçakla yaralayan kardeşini öldürdü

Batman’da Boran Güner (24), evde eşiyle tartışırken araya giren annesini bıçakla yaraladı. Ağabeyi A.G. (25) de Boran Güner’i tabancayla vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan A.G.’nin yakalanması için çalışma sürüyor.

Sen Nehri 102 yıl sonra yüzmeye açıldı

FRANSA’nın başkenti Paris’te Sen Nehri 102 yıl sonra ilk kez yüzmeye açıldı.

AKP’li isimden skandal ifadeler: ‘Sokak köpekleri’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in muhalifleri demokratik eylemlere davet etmesinin ardından AKP’li Mücahit Birinci sosyal medya hesabından muhaliflere hakaret etti.

Zeydan Karalar’dan büyükşehir binasına çağrı: Adana tutsak edilemez, Adanalı haksızlığa boyun eğmez

Zeydan Karalar’dan büyükşehir binasına çağrı: Adana tutsak edilemez, Adanalı haksızlığa boyun eğmez