Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu

Mardin’de silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yapılan operasyonun detaylarını paylaştı. Hücre-13 adı verilen operasyonda; 30 adet Ruhsatsız Tabanca, 21 adet AK-47 Kalaşnikof Tüfeği, 3 adet G-3 Piyade Tüfeği, 2 adet M-16 Piyade Tüfeği, 19 adet Av Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet PKM Makineli Tüfek ele geçirildi.

19 KİŞİ YAKALANDI 11’İ TUTUKLANDI

Hücre-13 operasyonları sonucunda 19 şüpheli şahıs yakalandı. 11 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken 3 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin ise işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

HAKLARINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yerlikaya operasyon hakkındaki detayların ardından yakalanan kişiler hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını şu sözler ile aktardı:

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Mardin İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonda, yakalanan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı suçlarından Savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldı.

Related Posts

Soykırım finansörü ABD’den İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de soykırım yapan terör devleti İsrail’e 510 milyon dolarlık mühimmat güdüm paketi ve ilgili destek ekipmanlarının satışı için onay verdi.

Erkan Baş’tan açıklama: TİP, NATO Kürecik Radar Üssü’ne yürüyecek

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, bugün NATO Kürecik Üssü’ne yürüyeceklerini duyurdu.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Alanya’da 8 yıl cezası olan firari yakalandı

Alanya’da 8 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs ekipler tarafından yakalandı

Havalimanı’nda kuşku üzerine sırt çantası kontrol edilen 7 yaşındaki çocuk şoke etti

Afrika’daki havalimanında şoke eden olay: 6 yaşındaki çocuk uyuşturucu kuryesi olarak kullanıldı, 7 kişi tutuklandı

Didim’de yangın çıktı: Evlere doğru ilerliyor!

Didim’de makilik alandaki yangın ormana ve evlere doğru yöneldi.