Sıla bebek davası: Kararın bugün açıklanması bekleniyor

Tekirdağ’da cinsel istismara uğraması ve darbedilmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin ölümüne ilişkin davada bugün karar çıkması bekleniyor. 5 sanıklı davada Sıla’nın annesi Bakiye Yeniçeri, birlikte yaşadığı kişi ile iki komşu çocuğu ve çocuklardan birinin babası yargılanıyor.

Bir önceki duruşmada savcı esas hakkındaki mütalaasını önceki duruşmada sundu.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede anne Bakiye Yeniçeri için “ihmali davranışla kasten insan öldürme”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “aile hukukundan doğan yükümlülüğün ihlali” suçlarından toplam 67 yıl hapis cezası talep edilmişti. Suça sürüklenen çocuklardan K.A’nın babası K.A. hakkında “çocuğun cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından toplam 28 yıl 6 ay, B.Y’nin birlikte yaşadığı S.Ö. hakkında da “suçu bildirmeme, gizleme” suçundan 1 yıl 6 ay hapis istenmişti.

Çocuk sanıklardan G.K. için “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan toplam 66 yıl, K.A. hakkında ise “nitelikli cinsel istismar”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 48 yıl ile “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilmişti.

Ne olmuştu?

Malkara ilçesinde yaşayan B.Y, 8 Eylül 2024’te kızı Sıla’nın uyanmadığını belirterek Malkara Devlet Hastanesi’ne götürmüş, yapılan muayenede bebek, beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilmiş, polise bilgi verilmişti. Bebek, beyin ameliyatının ardından entübe halde yoğun bakıma alınmıştı.

Soruşturma kapsamında anne B.Y, birlikte yaşadığı S.Ö, komşuları K.A. ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. Başka bir suçtan tutuklu bulunan S.Ö. hakkında daha sonra bu davaya ilişkin tahliye kararı verilmiş, K.A’nın babası K.A. da adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.
Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. de devlet korumasına alınmıştı.

Sıla bebek, tedavi altında tutulduğu hastanede 7 Ekim 2023’te hayatını kaybetmişti.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yeni Şafak gazetesi tarafından 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz anısına düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz 4. Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Sakarya’da kaza: Belediye başkanı ve 3 kişi yaralandı

Bilecik’te kamyon ile otomobilin çarpışması sonucu gerçekleşen kazada Sakarya’nın Geyve İlçe Belediye Başkanı Selçuk Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Yunusemre’de Genç Kadın Ölü Bulundu

17 yaşındaki Afgan kadın H.A., evinde hareketsiz bulundu. Polis, kocasını arıyor.

Manisa’da 17 yaşındaki Afgan kadın evinde ölü bulundu

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde, 17 yaşındaki Afganistan uyruklu H.A. evinde ölü bulundu. Genç kadından haber alamayan yakınları, kaldığı eve gittiklerinde H.A.’yı koltukta üstü örtülü ve hareketsiz halde buldu.

CHP’li Başarır: Kenan Evren’den beter bir yapı bugün tüm madenleri yabancı ve yerli şirketlere peşkeş çekti

CHP’li Başarır: Kenan Evren’den beter bir yapı bugün tüm madenleri yabancı ve yerli şirketlere peşkeş çekti

Galatasaray yaz kampında Leroy Sane sürprizi

Galatasaray, Avusturya’da gerçekleştireceği yeni sezon öncesi hazırlık kampının kadrosunu duyurdu. Kadroda yeni transfer Leroy Sane yer almadı.