İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

Malatya’da İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Anıldı

İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 51 yıl geçti. Bu özel gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa büyük ilgi vardı.

“İnönü, Yüksek Başarılara İmza Atan Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyerini öven bir konuşma gerçekleştirirken, onun çalışkanlığını ve başarılarını takdir etti. Bağcıoğlu’nun ifadeleriyle, İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir lider olarak anılmaya devam ediyor. Mütevazı ve dürüst kişiliği, sabrı ve kararlılığıyla da dikkat çeken İnönü, ilkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınıyor. Aynı zamanda, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bırakan İnönü, mükemmel bir stratejist ve geleceği öngörebilen bir lider olarak anılmaktadır. Lozan Konferansı’ndaki başarısı da, diplomasi alanındaki üstünlüğünü kanıtlar nitelikteydi. Onun askeri dehasını görmeyenler, sadece kendi cehaletlerini ortaya koymaktadır.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Övgüsüne Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yaparak, şunları belirtti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu ve daha pek çok belgeyle sabittir. İnönü, Batı Cephesi’nde yazdığı destanlarla düzenli ordunun zaferine katkıda bulunmuş ender liderlerden biridir. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan İkinci İnönü Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarı, Atatürk tarafından da övgüyle karşılanmış ve nadir görülen başarılı komutanlar arasında yerini almıştır.”

Related Posts

Uzunköprü’de Ziyaretler ve Yol Çalışmaları

Çakmak Barajı Kooperatifi Başkanı Çelebi, Kaymakam Köken’i ziyaret etti. Uzunköprü’de yol yapım çalışmaları sürüyor.

Feti Yıldız’dan dikkat çeken cuma mesajı: MHP’den ‘miras’ hutbesine tepki mi?

Diyanet’in Cuma hutbesindeki ‘kız çocuklarının miras hakkı’ ile ilgili ifadeler sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Samsun’da uyuşturucuya gözaltı

Samsun’da jandarma uyuşturucu operasyonu yaptı. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan’dan sert tepki: ‘Ona ‘topuklu topaç’ diyeceğiz’

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek AKP’ye katılması, kentte büyük yankı uyandırdı. CHP, “Aydın iradesine sahip çıkıyor” adıyla Efeler’de kitlesel bir buluşma düzenledi. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Gülşah Deniz Atalar’ın yanı sıra bölge milletvekilleri, il yöneticileri, gençlik ve kadın kolları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Güney Kore’de nükleer santral kararı: Yeniden çalıştırılacak

Güney Kore, iki arıza nedeniyle bakım için kapatılan Shin-Hanul 2 reaktörünü yeniden çalıştıracak.

Drita – FCSB Maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (Avrupa Ligi)

UEFA Avrupa Ligi’nde heyecan bugün oynanacak 3. ön eleme turu mücadeleleriyle devam edecek. Kritik mücadelede Drita , FCSB’yi konuk edecek. Karşılaşmanın ekranlara geleceği kanal ve başlangıç saati merak ediliyor. Peki Drita – FCSB maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?