KOBİ’lerin Sürdürülebilir Büyüme İçin Esneklik ve Adaptasyon Gerekiyor

KOBİ’lerin Sürdürülebilir Büyüme İçin Adaptasyon ve Değişime İhtiyacı Var

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ’ler), global şirketlerle rekabet ederken fonksiyonellik açısından benzerlik gösteriyor ancak ortalama ömürleriyle geride kalıyorlar. Görhan İnşaat ve Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Atakan Bölükbaşı tarafından yapılan açıklamaya göre, KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme için adaptasyon ve değişime ihtiyaçları var. Bölükbaşı, KOBİ’lerin istihdam ve üretimde global şirketlerle benzer seviyelerde olduğunu ancak ortalama ömürlerinin kısa olmasının endişe verici olduğunu belirtiyor.

Bölükbaşı, birçok KOBİ’nin kuruluş aşamalarında zorluklarla karşılaşarak belirli bir büyüklüğe ulaştığını ancak işletmelerini ikinci nesile devretme konusunda eksiklikler olduğunu vurguluyor. Liderlik pozisyonunun devredilmesinde yaşanan zorlukların, şirketlerin uzun vadeli başarısını olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Sürekli Değişime ve Adaptasyona Odaklanmak Gerekli

Bölükbaşı, kendi şirketlerinde sergiledikleri esneklik, adaptasyon ve kararlılık sayesinde edindikleri kurumsal yönetişim ve organizasyonel kültür dönüşümüne atıfta bulunarak, şirketlerin değişen dünya koşullarına ayak uydurabilmek için sürekli öğrenme prensiplerine dayalı bir kurumsal yapı oluşturmaları gerektiğini belirtiyor.

Tüm bu süreçlerin başlangıcının farkındalık olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, şirketlerin mevcut durumlarını değerlendirmek, stratejik vizyon oluşturmak ve sürekli iyileştirme felsefesini benimsemek gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, veriye dayalı kararlar almak, profesyonel yönetim anlayışıyla stratejik bir yol haritası çizmek ve organizasyonel yapıyı güçlendirmek de önemli adımlar arasında yer alıyor.

Sürdürülebilirlik İçin Devam Eden Çabalar

Son olarak, sürekli gelişme ve iyileştirmenin kalıcılık için temel bir faktör olduğunu belirten Bölükbaşı, çalışanların fikirlerine değer vermek, müşteri geri bildirimlerini dikkate almak, veriye dayalı operasyonel modeller oluşturmak ve finansal yönetimi güçlendirmek gerektiğini vurguluyor. Bölükbaşı’ya göre, KOBİ’lerin rekabetçi kalabilmesi ve sürdürülebilir büyüme sağlaması için sürekli bir dönüşüm ve adapte olma ihtiyacı bulunmaktadır.

Related Posts

Rusya’dan tarife raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Anneler Günü yaklaştı, gül fiyatları uçtu

Anneler Günü öncesinde çiçek satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Annesine ya da sevdiklerine çiçek almak isteyen vatandaşlar gülü tercih edince gül fiyatları da bir anda fırladı. İnternetteki çiçek uygulamalarında 11 adet gül 799 liradan satışa sunuldu.

Asya borsaları yine o ülke hariç pozitif seyrediyor!

Asya borsalarında ticaret savaşlarının sınırlı da olsa yatıştığına dair iyimserliklerle Hindistan hariç pozitif bir seyir izleniyor.

Oto satışında nisan rekoru kırıldı

Otomobil satışları, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 85 bin 411 olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 37.8 büyüyerek 19 bin 941 oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ocak-nisan döneminde ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artarak 381 bin 636 olarak kaydedildi.

AKP’li Nihat Zeybekci: Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde yatırım yapmam, paramı faize yatırırım

“Faizler yüzde 30’un altına gelirse o zaman insanlar parasını, ‘ya boş ver faizi’ der, üretime yatırır”

Beyaz eşya sektöründen kritik veri: İç satışlar yüzde 15 geriledi

TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, geçen yılın aynı zamanlarına göre beyaz eşyada iç satışların yüzde 15 gerilediğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir