Kadın Vatman Ülkü Ceylan: ‘Tren Sürerken Kadınlardan Kalp İşareti Alıyorum’

BursaRay’da Vatmanlık Yapan Annenin Hikayesi

Osmangazi ilçesinde yaşayan, 2 çocuk annesi Ülkü Ceylan, günlük iş ve ev yolculuklarında metroyu tercih ederken vatmanlık mesleğine ilgi duymaya başladı. Merakı giderek artan Ceylan, ilk vagonu seçip vatman kabinini izlemeye başladı. Eşi Musa Ceylan’ın BURULAŞ’ın kadın vatman ve otobüs şoförü alım ilanını görmesiyle hayatı değişti. Halkla ilişkiler uzmanı olarak çalıştığı şirketi bırakıp hayalini gerçekleştiren Ceylan, aldığı eğitimlerin ardından 6 ay önce BursaRay’da vatmanlık yapmaya başladı.

Günde 6 saatlik 2 vardiya halinde çalışan Ceylan, binlerce Bursalının güvenli bir şekilde evlerine ve iş yerlerine ulaşmasını sağlarken, mesai bitiminde ise çocuklarıyla zaman geçiriyor. Eşinin önerisiyle başladığı mesleğine alınacağına başta inanmadığını belirten Ceylan, işini sevdiğini ve ailesiyle güzel vakit geçirdiğini vurguladı.

Yolcuların büyük destek olduğunu belirten Ceylan, kadın vatmanların azlığı nedeniyle dikkat çektiklerini ancak olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Her sabah mutlu ve gülümseyerek işe geldiğini ifade eden Ceylan, yolcuların olumlu geri dönüşlerinin motivasyonunu artırdığını dile getirdi.

Haber: Yiğithan HÜYÜK – Kamera: Muhammet Hüseyin SEZGİN/ BURSA

Related Posts

Düğünde gelin ve damada kaza şoku: O anlar kamerada

Samsun’da düğün konvoyunda meydana gelen kazada otomobilin çarptığı gelin arabasındaki gelin ve arkadaşı yaralandı. Kaza anı ise çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Samsun CHP’de istifa: Kavganın yankıları sürüyor

CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, delege seçimlerinde çıkan kavganın ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Tokat’ta kumaş geri dönüşüm deposunda yangın

Tokat-Turhal karayolu üzerinde Söngüt köyünde bulunan bir kumaş geri dönüşüm deposunda saat 17.15 sıralarında yangın çıktı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile birlikte AFAD ekipleri sevk edildi. Kısa …

Hollywood yıldızı Ruffalo’dan Gazze mesajı: “Sessizliğiniz suç ortaklığıdır”

Dünya liderlerine seslenen ünlü oyuncu Mark Ruffalo, Gazze’deki kıtlığa dikkat çekerek, “Hareketsizliğiniz bu acıyı mümkün kılıyor” dedi.

Yol inşaatında işçi ölümü

Sivas’ın İmranlı ilçesinde bir şantiye işçisi, geri manevra yapan kamyonun altında kalarak öldü.

Birleşmiş Milletler, Gazze’de kıtlık ilan etti

İsrail’in saldırıları ve ablukası nedeniyle Gazze Şeridi’nde açlık ve yetersiz beslenme sonucu yaşanan can kayıpları artarken, Birleşmiş Milletler bölgede kıtlık ilan etti. Kuruluşundan bu yana yalnızca 4 kez resmi kıtlık ilanında bulunan BM, Ortadoğu’da ise ilk kez böyle bir karar aldı.