Area Araştırma Genel Müdürü Murat Karan: AK Parti’nin kazanmasının nedeni muhalefet

Area Araştırma Genel Müdürü Murat Karan’dan Seçim Değerlendirmesi

Area Araştırma Genel Müdürü Murat Karan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının devam etmesi halinde yüzde 38-40 bandında olabileceğini belirtti. Türkiye’deki seçmen profili için “Genel anlamda yüzde 40 iktidar, yüzde 60 muhalif seçmen diyebiliriz” ifadelerini kullanan Karan, DEM Parti’nin pozisyonunu değerlendirirken dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in sorularını yanıtlayan Karan’ın açıklamalarında öne çıkan noktalar şunlar:

  • MANSUR YAVAŞ’IN AVANTAJI: Karan, kamuoyu yoklamalarında istikrarlı bir şekilde birinci çıkan Mansur Yavaş’ın, sadece muhalefet değil, iktidar kanadından da destek gördüğünü belirtti.
  • YAVAŞ’A Destek: Yapılan araştırmada “Her şartta aday olmalı” diyenlerin oranının yüzde 53.7 olduğunu dile getiren Karan, sağ milliyetçi muhafazakâr muhalif bloğun Mansur Yavaş’a yakınlık gösterdiğini ifade etti.
  • İMAMOĞLU VE YAVAŞ ADAY OLURSA: Karan, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın aday olması halinde, muhalif oyların bölünebileceğini ve bu durumun CHP ve toplumsal muhalefet üzerinde olumsuz etkiler oluşturabileceğini söyledi.
  • İKTİDAR GERİLİYOR: Karan, son yıllarda Türkiye’de iktidar partisinin oy oranlarında belirgin bir düşüş yaşandığını, bu durumun sadece ekonomik faktörlerle açıklanamayacağını vurguladı.
  • MUHALİF SEÇMEN BİRLİK İSTİYOR: Karan, muhalif seçmenlerin birlik içinde hareket etmek istediklerini ve geçmişte muhalefet partilerinin bu birliği sağlayamadığını belirtti.
  • ERKEN SEÇİM: Son olarak, Karan’ın seçim öngörüsü 2027’nin ilkbaharı yönünde olup, erken seçim için belirli şartların netleşmesi gerektiğini dile getirdi.

(ALINTI)

Related Posts

Vatikan’da yeni papa için seçim bugün başlıyor

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek için seçim (Konklav) bugün başlıyor. Bu seçim, son yarım yüzyılın en belirsiz ve dramatik Konklav’ı olarak nitelendiriliyor.

Artık kapıya kadar geliyorlar! Bakanlık adı verip dolandırmaya başladılar

İstanbul Avcılar’da bazı binalara girerek kendilerini İçişleri Bakanlığı görevlisi olarak tanıtan kişilerin, kimlik bilgisi toplayıp sahte makbuzla bağış adı altında para aldıkları ortaya çıktı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Ankara’da sürpriz Cumhur zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider daha sonra yüz yüze görüşme için Bahçeli’nin konutuna geçti.

YÖK ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında işbirliği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar işbirliği protokolü imzaladı. YÖK Başkanı Özvar, protokolle iki kurumun şiddetle mücadeleden kadın ve engelli bireylerin yükseköğretime erişimine, sosyal hizmet projelerinden akademiye geniş yelpazede işbirliği yapacağını belirtti.

Almanya’da Friedrich Merz ilk turda başbakan seçilemedi

Almanya’da Friedrich Merz ilk turda başbakan seçilemedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir