Muayene ücreti 10 katına çıktı

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Yürürlüğe Girdi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 9 Ocak’ta kabul edilerek yasalaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda, yabancılara sunulan hizmetler, sertifikalı aile hekimlerince mesai dışında sunulan akupunktur ve fitoterapiyle özel amaçlı raporlar dışında aile hekimliği hizmetlerinin ücretleri kaldırıldı.

Her Muayenede 20 TL Ödenecek

Katılım payı, ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi için 20 TL olarak belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), birinci basamak sağlık hizmeti sunucularından sevk edilenler için katılım payını yarı yarıya azaltma yetkisine sahip olacak.

Özel sektör işverenlerinin SGK’ye ödeyecekleri malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi için sağlanan 5 puanlık indirim artık 4 puan olarak uygulanacak. Bu düzenleme kanunun yayımlandığı ayın başından itibaren geçerli olacak.

İmalat sektöründeki iş yerlerine yönelik malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primlerinde sağlanan 5 puanlık indirim ise 31 Aralık 2026’ya kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı, bu süreyi 31 Aralık 2027’ye kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Sigortalılık süreci 31 Aralık 2008’den önce başlayanlardan çalışma gücü kaybı oranı yüzde 40 ila yüzde 49 olanlar, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4,100 gün prim ödeme şartıyla yaşlılık aylığından faydalanabilecek. Yüzde 50 ila yüzde 59 arasında olanlar ise 16 yıl sigortalılık süresi ve 3,700 gün prim ödeme koşuluyla bu haktan yararlanabilecekler

Related Posts

Rusya’dan tarife raporu

Rus ekonomisinin ABD’nin başlattığı ticaret savaşından etkilenmeyeceği belirtildi.

Anneler Günü yaklaştı, gül fiyatları uçtu

Anneler Günü öncesinde çiçek satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Annesine ya da sevdiklerine çiçek almak isteyen vatandaşlar gülü tercih edince gül fiyatları da bir anda fırladı. İnternetteki çiçek uygulamalarında 11 adet gül 799 liradan satışa sunuldu.

Asya borsaları yine o ülke hariç pozitif seyrediyor!

Asya borsalarında ticaret savaşlarının sınırlı da olsa yatıştığına dair iyimserliklerle Hindistan hariç pozitif bir seyir izleniyor.

Oto satışında nisan rekoru kırıldı

Otomobil satışları, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 85 bin 411 olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 37.8 büyüyerek 19 bin 941 oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ocak-nisan döneminde ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artarak 381 bin 636 olarak kaydedildi.

AKP’li Nihat Zeybekci: Faizlerin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde yatırım yapmam, paramı faize yatırırım

“Faizler yüzde 30’un altına gelirse o zaman insanlar parasını, ‘ya boş ver faizi’ der, üretime yatırır”

Beyaz eşya sektöründen kritik veri: İç satışlar yüzde 15 geriledi

TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, geçen yılın aynı zamanlarına göre beyaz eşyada iç satışların yüzde 15 gerilediğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir