700 milyonluk cep telefonu ve araç kaçakçılığı… Bir gümrükten diğerine büyük vurgun

Gümrük Muhafaza Ekipleri Türkiye’de Kaçak Telefon Operasyonu Gerçekleştirdi

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Gümrük Muhafaza Ekipleri’nin Hamzabeyli, Habur ve Kapıkule Gümrük Kapıları’nda yaptığı operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Yapılan açıklamada, Türkiye üzerinden transit olarak geçmesi gereken 20 bin 50 adet cep telefonunun ülke içinde kalmasıyla ilgili 41 milyon 32 bin lira değerinde usulsüzlük yaşandığı belirtildi. Hamzabeyli’de ise 676 milyon liralık usulsüzlük tespit edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Hamzabeyli Gümrük Kapısı’ndan giren araçların yasal sürelerinin dolmasına rağmen ülkeden çıkarılmadığı ve Türkiye’de satışa sunulduğu ortaya çıktı. Bu araçların toplam değerinin 676 milyon lira olduğu belirtildi.

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Hamzabeyli ve Kapıkule Gümrük Kapıları’nda gerçekleştirdikleri operasyonlarda kaçakçılığın yanı sıra, canlıların ve doğal hayatın korunması amacıyla da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Olaylarla ilgili soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Related Posts

Hapishane duvarında delik açtılar, gardiyanların ruhu duymadı: Film sahnesini aratmadı

New Orleans’ta on mahkum, tuvalet arkasını oyarak firar etti. Gardiyanlara mesaj bırakan mahkumların kaçışı saatler sonra fark edildi. Yedi hükümlü hâlâ firarda. Kaçanların içeriden yardım aldığı iddia ediliyor.

İran sert çıktı: ‘ABD barıştan bahsederken tehdit ediyor’

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Trump’ın hem barış çağrısı yapıp hem de tehditte bulunmasını tutarsız buldu. ABD’nin nükleer teklifini aldıklarını söyleyen Trump’a ise Tahran’dan “Bize teklif ulaşmadı” yanıtı geldi. İran, meşru haklarından vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Gaziantep’te tartışma yaratan afiş: Kız çocuğuna başörtü, erkek çocuğuna takke!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 2024’ü “Aile Yılı” ilan etmesinin ardından Gaziantep’te düzenlenen festival, tanıtım afişi ile tartışma başlattı. CHP’li vekil Hasan Öztürkmen, afişteki başörtülü ve takkeli çocuk figürlerinin dışlayıcı olduğunu belirterek etkinliği protesto etti. Yerel muhalefet, kamu kaynaklarının dini amaçlı kullanıldığını savunarak yöneticilere tepki gösterdi.

Acun’a 2 milyar liralık borçlanma hakkı

Medya patronu, sunucu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV8’e SPK’dan iyi haber geldi. TV8’in 2 milyar liralık borçlanma aracı ihracı başvurusu onaylandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Asılsız ihbarlara büyük ceza geldi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla “Adalet Bakanlığı ilgili bakan yardımcısı” ibaresi “Adalet Bakanlığı Müsteşarı” olarak değiştirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ni asılsız yere meşgul edenlere il valileri tarafından 1.500 Türk Lirası, asılsız ihbarda bulunanlara ise olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde 15.000 Türk Lirası idari para cezası verilecek.

Zirve yolculuğunda yorgun düşen dağcı hayatını kaybetti

Dünyanın zirve noktası Everest’e tırmanmaya çalışan Filipinli dağcı, aşırı yorgunluktan hayatını kaybetti.