5 Nisan’da doğum gününü hapiste geçiren bir kültür insanı

Ayşegül Özbek: İstanbul’un Kültür Sanat Elçisi Murat Abbas

İstanbul’un kültür sanat hayatının önemli isimlerinden Murat Abbas, 19 Mart operasyonuyla İBB’ye yönelik gözaltına alındı ve sevdiklerinden uzakta kaldı. 2020 yılında Kültür AŞ Genel Müdürü olarak atanan Abbas, müzik, plaklar, kitaplar ve kültürle büyüdü. Aynı zamanda sıkı bir plak ve eski kitap koleksiyoneri olan Murat Abbas, DJ’lik de yapıyor.

Müziğin Her Alanında İz Bırakan Bir İstanbul’lu

1969 yılında İstanbul’da doğan Murat Abbas, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Uluslararası şirketlerde finans müdürlüğü yaptıktan sonra 1999 yılında müzik sektörüne adım attı. Radyo programcılığı, müzik direktörlüğü, festival küratörlüğü gibi birçok önemli pozisyonda bulunan Abbas, İstanbul’da pek çok festival ve konserde imzasını attı.

The Artnewspaper’a verdiği röportajda İstanbul’un benzersiz yapısını global arenaya taşımak için çalıştıklarını belirten Abbas, şehrin kültürünü ve kimliğini yüceltmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Murat Abbas, Pozitif, Babylon gibi önemli kurumlarda yöneticilik yaptı ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Genel Müdür olarak görev aldı. 1997 yılından beri DJ’lik yapan Abbas’ın koleksiyonunda 7500 plak bulunuyor. Plak toplamanın yanı sıra dünyadaki farklı plak dükkanlarını gezmek de Abbas’ın tutkuları arasında.

Her İlçede Herkesle Kültür Sanatı Buluşturma Gayesi

Murat Abbas, 5 yılda 20 milyon İstanbullu’yu kültür sanat etkinlikleriyle buluşturdu. Her ilçede her kesimden insanla müzik ve sanatı buluşturma hedefiyle çalışan Abbas, “Kültür kamusal bir haktır” ilkesini benimsedi.

İBB Kültür AŞ’nin tarihinde bir ilk olarak, Avrupa’nın en büyük ve Türkiye’nin ilk tam kapsamlı Dijital Deneyim Merkezi’ni hayata geçiren Abbas, aynı zamanda 28 şubeli İstanbul Kitapçısını milyonların uğrak yeri haline getirdi.

Sanatçılardan Doğum Günü Mesajları

Gaye Su Akyol, Murat Ertel (Baba Zula), Ceylan Ertem, Can Bonomo, Gökhan Özoğuz (Athena), Bartu Küçükçağlayan, Nejat Yavaşoğulları (Bulutsuzluk Özlemi), Bülent Şakrak gibi sanatçılar, Murat Abbas’ın doğum gününü video mesajlarıyla kutlayarak, “Özgür günlerde kavuşmak dileğiyle” mesajını iletti. Şimdi evinde kedileriyle birlikte sevdiklerini bekleyen Abbas, İstanbul’un kültür yaşamına katkılarıyla unutulmaz bir iz bırakmaya devam ediyor.

Related Posts

Vatikan’da yeni papa için seçim bugün başlıyor

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek için seçim (Konklav) bugün başlıyor. Bu seçim, son yarım yüzyılın en belirsiz ve dramatik Konklav’ı olarak nitelendiriliyor.

Artık kapıya kadar geliyorlar! Bakanlık adı verip dolandırmaya başladılar

İstanbul Avcılar’da bazı binalara girerek kendilerini İçişleri Bakanlığı görevlisi olarak tanıtan kişilerin, kimlik bilgisi toplayıp sahte makbuzla bağış adı altında para aldıkları ortaya çıktı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Ankara’da sürpriz Cumhur zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider daha sonra yüz yüze görüşme için Bahçeli’nin konutuna geçti.

YÖK ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında işbirliği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar işbirliği protokolü imzaladı. YÖK Başkanı Özvar, protokolle iki kurumun şiddetle mücadeleden kadın ve engelli bireylerin yükseköğretime erişimine, sosyal hizmet projelerinden akademiye geniş yelpazede işbirliği yapacağını belirtti.

Almanya’da Friedrich Merz ilk turda başbakan seçilemedi

Almanya’da Friedrich Merz ilk turda başbakan seçilemedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir